Gazete Vatan Logo

Hedefteki kişi Akyürek miydi?

Taraf yazarı Emre Uslu Ankara'yı kana bulayan patlamayla ilgili ilginç bir iddiada bulundu

Ankara'da Çankaya Kaymakamlığının bulunduğu Kumrular sokakta meydana gelen patlamanın hedefindeki kişinin Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek olduğu ileri sürüldü.

Habertürk'te Pelin Çift'in sunduğu akşam programına konuk olan Taraf'ın emniyet kökenli yazarı Emre Uslu ilginç bir iddia ortaya attı. Emre Uslu Ankara Çankaya'da meydana gelen patlamanın hedefi Emniyet İstihbarat Daire eski Başkanı Ramazan Akyürek'tir. Bombanın patladığı saat Ramazan Akyürek'in evden çıkış saati ile çakışmaktadır. Ancak o saatte Ramazan Akyürek değil evden kızı çıkıyordu. Patlamada Akyürek'in kızı yaralandı." iddiasında bulundu. Emre Uslu iddialarını dile getirirken, Ramazan Akyürek Ergenekon operasyonlarındaki istihbari bilgilerin büyük bir bölümünü sağlayan kişidir. Hrant Dink hakkındaki karar açıklandıktan sonra bu patlama meydana gelmiştir" dedi.

RAMAZAN AKYÜREK KİMDİR?

Ramazan Akyürek, TBMM Şemdinli Olaylarını Araştırma Komisyonu’na verdiği ifadelerin ardından görevden alınan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un yerine Emniyet Teşkilatı istihbaratının başına getirilmişti.

Akyürek’in adı Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle birlikte gündeme gelmişti. Polis muhbiri Erhan Tuncel, Dink’in öldürüleceğini o dönemde Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevi yapan Ramazan Akyürek’e bildirdiğini söylemişti.

11 İHBARDAN 1'İNİ BİLDİRMİŞTİ

Akyürek’in Hrant Dink’in öldürüleceği konusunda yapılan 11 ihbardan 1’ini İstanbul’a illettiği ortaya çıkmıştı. Tuncel’i izleyen polis memuru Muhittin Zenit, cinayetten önce Gümüşhane’ye atanmıştı. Ancak Zenit, daha sonra Ankara’ya alınmıştı. Ramazan Akyürek, iddialarla ilgili olarak TBMM komisyonuna da ifade vermişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde, TAYAD'lılara linç girişimi, Trabzonsporlu futbolcuların ev ve araçlarının kurşunlanması, Rahip Andrea Santoro cinayeti gerçekleşti. Akyürek'in İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde ise Hrant Dink suikasti yapıldı. Dink suikastının planlayıcısı olduğu iddia edilen Erhan Tuncel'in, Akyürek'in Trabzon Müdürü olduğu dönemde polis muhbiri olduğu belirlendi. Ancak Akyürek hakkında açılan soruşturmada aklandı.

Haberin Devamı