Gazete Vatan Logo

Hedef OHAL’i 3 ayda bitirmek

AK Partili Çalık: Alınan OHAL kararı 3 aydır ama gerek görüldüğü andan itibaren uzatılmasıyla ilgili tedbirler de alınacaktır

Hedef OHAL’i 3 ayda bitirmek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, dün Malatya Valiliği’ni ziyaretinde olağanüstü hal (OHAL) uygulamasıyla ilgili açıklamada bulundu. Çalık, “15 Temmuz’da ülkenin milli birliği, bayrağı, devleti, ezanı dahil olmak üzere tehdit altındayken Türkiye’nin aldığı OHAL kararı 3 aydır. Hedefimiz 3 ayda OHAL’i bitirmek ama gerek görüldüğü andan itibaren uzatılmasıyla ilgili gerekli tedbirler de alınacaktır” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kanun hükmünde kararnamelerle ilgili eleştirilerine de yanıt veren Çalık şöyle dedi: “Baştan itibaren alınacak tedbirler konusunda hem fikirken şimdi FETÖ mensuplarının temizlenmesi için yapılan çalışmalar dahil olmak üzere KHK’ların Anayasa Mahkemesi’ne götürülecek olması eylem ve söylemin farklı olduğun gösterir. Mücadele ruhu terör örgütlerinin tamamen devletin bütün organlarının temizlenmesiyle olur. Bu da OHAL ile devam eder.”

CHP: Uzarsa çok kayıp olur

CHP’li Çetin Osman Budak, “Olağanüstü halin kalkmaması durumunda, 2017’de turizm ile ekonomide çok daha büyük kayıplar yaşanacak” uyarısında bulundu. Budak, “8 ayda 7,2 milyona yaklaşan turist kaybı var. Bugün itibariyle oluşan yaklaşık 5 milyar dolarlık kayıp, çarpan etkisiyle birlikte 9 milyarlık bir açık oluşturdu. 2017’nin erken rezervasyonları ekim ayından başlar. O nedenle acil adımların atılması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı