Gazete Vatan Logo

Hedef 2019 yılında 3 milyar dolar ciro

Apple’dan Samsung’a 100’ün üzerinde dünya markasını Türkiye’de tüketiciye ulaştıran Index Grup 2019 yılında 3 milyar dolar ciro hedefi koydu

Hedef 2019 yılında 3 milyar dolar ciro

Index Grup’un CEO’su Erol Bilecik, grubun 2016 yılı performansını ve gelecek hedeflerini açıkladı. Bilecik, 2016 yılının gerek ülke gerekse sektör için zor bir yıl olsa da grup olarak büyümelerini sürdürdüklerini vurguladı. Bilecik, “Katma değeri yüksek teknoloji ürünlerine ve dijital dönüşüme daha fazla odaklandık. Aynı zamanda bilgisayar, mobil ve çevre birimleri ürün gruplarının gücünü de arkamıza aldık. 2016 hedefimiz grup şirketleri olarak 4.6 milyar TL net satışa ulaşmak” diye konuştu.

2019 yılı sonunda net hedeflerinin 3 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmak olduğunu ve bunun 500 milyon dolarlık kısmını Artım Bilişim ile gerçekleştirmek istediklerini de belirten Bilecik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni çözümlerimiz ve projelerimiz ile başta dijitalleşme olmak üzere birçok alanda sektörde öncü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2017 ve ilerisi için bizi daha başarılı bir gelecek bekliyor.”

Orta Asya’ya açılıyor

Bu yıl için attıkları en büyük adımın Index Grup olarak katma değerli işlerinde gittikleri yeniden yapılanma olduğunu ifade eden Erol Bilecik sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Yeni bir yapılanmaya girdik. Bu kapsamda İndeks Bilgisayar bünyesindeki tüm katma değerli ürün gruplarına ait distribütörlük kontratları yine grup şirketimiz Artım Bilişim’e devredildi. 2011 yılından bu yana çatımız altında bulunan Artım Bilişim’in kalan hisselerini de geçtiğimiz günlerde satın alarak katma değerli ürünlerimizi Artım Bilişim üzerinden Orta Asya ülkelerine götürme kararı aldık.”