.
HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığında, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile bazı Milletvekillerinin bulunacağı ve Diyarbakır'da geliştirilmek istenen provokasyonların boşa çıkarılmasını hedefleyen ve gerginliğin düşürülmesini sağlayacak olan bir heyet oluşturma kararı aldı.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Başkanlığındaki heyette, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Diyarbakır'da ismi açıklanmayan iki milletvekili daha dahil edilecek. Bu heyet, kentte HDP mitingine bomba konulmasının ardından HDP ile Hüda-Par arasında yaşanan ve 4 kişinin ölümü ile sonuçlanan ve provokasyon olarak değerlendirilen olayın yarattığı gerginlik ve tansiyonu düşürmek için taraflarla görüşmeler yapacağı belirtiliyor.
Diyarbakır'daki bazı STK temsilcilerinin de dahil edilebileceği heyet, ilk olarak bugün HDP mitingine bombanın konulduğu İstasyon caddesinde anma töreninde bulunacak ve bombanın patladığı yere karanfil bırakacak. Daha sonra olayda yaralananları ziyaret edecek olan heyet, olayda yaşamını yitirenler için taziye ziyaretleri gerçekleştirecek. Heyetin mümkün olması durumunda Hüda-Par ile de diyaloga geçeceği öğrenildi.






