Gazete Vatan Logo

Hayyam Garipoğlu yeni TV kanalı ile Avrupalı'ya tatil satıyor

Hayyam Garipoğlu'nun Kanal 6'yla başlayan TV macerası bu kez Türksat A2 uydusu üzerinden yayın yapan turizm kanalı Smart Holiday TV ile devam ediyor. Garipoğlu, Smart Holiday TV ile Avrupalılar'a sadece altı ayda 1.2 milyon adet tatil paketi sattı

Sümerbank'ın eski patronu Hayyam Garipoğlu, sahibi olduğu Smart Holiday TV ile tatil paketi satıyor. Garipoğlu daha önce de Ahmet Özal ile Kanal 6 televizyonunu almış, daha sonra maddi konularda anlaşmazlığa düşerek bu projeden çekilmişti. Medyadan vazgeçmeyen Garipoğlu, bu kez Türksat 2A uydusu üzerinden başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, Rusya, Iran, Irak ve Mısır'da ücretsiz olarak yayın yapan Smart Holiday TV'yi kurdu. Smart Holiday TV'yle Ege ve Akdeniz'deki üç ila beş yıldızlı otellere yurtdışından müşteri bulan Garipoğlu, bu şekilde altı ay içinde l milyon 200 bin tatil paketi sattı.

2003 yılı Ocak ayında kurulan Smart Travel TV'nin Teknik Müdürü Bülent Küçükoktay, alti aylık bir test yayınından sonra faaliyete geçtiklerini belirterek şöyle konuştu: "Özellikle Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika ve Rusya'dan büyük talep görüyoruz". Smart Travel TV'nin 24 saat boyunca İngilizce, Almanca ve Türkçe olmak üzere aralıksız yayın yaptığını, yayın akışında otel tanıtımlarının yanı sıra günlük programların da olduğunu söyleyen Küçükoktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

120 otel için Avrupa'da bir telefonla rezervasyon
"Portföyümüzde Ege ve Akdeniz bölgesinde bulunan üç, dört ve beş yıldızlı olmak üzere 120'nin üzerinde otel var. Smart Travel TV'ye ait merkezi Almanya'da bulunan call-center'ı arayan izleyiciler, kanalda izledikleri tatil paketlerini seçerek rezervasyon yaptırabiliyor. Bizden tatil paketi satın alanlar arasında özellikle 27-40 yaş arası çocuklu aileler ağırlıkta. Şubat ayından itibaren 1 milyon 200 bin tatil paketi sattık. 2005 yılında portföyümüzdeki otel sayısını ikiye katlamayı planlıyoruz. Kış turizminin de gündeme gelmesiyle 4 milyona yakın tatil paketi satacağımızı öngörüyoruz."

Smart Holiday TV yaptığı her rezervasyondan komisyon alıyor
Smart Holiday TV'nin merkezinin Bakırköy'de olduğunu ve 42 kişinin çalıştığını anlatan Küçükoktay, kanalın iki şekilde para kazandığını anlattı. Otel reklamları yayınlayan TV kanalı, ayrıca tanıtımını yaptığı otellerden rezervasyon başına komisyon ücreti de alıyor. Yurtdışında Smart Holiday TV mantığıyla çalışan kanalların olduğuna dikkat çeken Küçükoktay, "Türkiye'nin yurtdışındaki tanıtımı adına bu tür bir pazarlama faaliyetine sektörün ihtiyacı olduğunu görerek yola çıktık ve kısa sürede haklı olduğumuzu anladık. Bu kanal üzerinden sadece yaz turizmini değil kış turizmini de pazarlayacağız. Bunun dışında kültür turlarına da yönelik olarak pazarlama çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Garipoğlu yeni kanalıyla Açıköğretim'e rakip olacak
İnternet üzerinden yayın yapan Travel TV adlı bir projelerinin daha olduğunu ancak bunun Smart Holiday TV kadar başarılı olamadığım ifade eden Bülent Küçükoktay, "Yeni televizyon projelerimiz gündemde. Bunlardan birinin uzaktan eğitim üzerine olması planlanıyor. Smart Akademi adını verdiğimiz bu proje ile lise seviyesinden sonra öğrencilere mezun olabilecekleri bir uzaktan eğitim projesi tasarlıyoruz" diye konuştu.

Avrupa'dan spor karşılaşmalarının yer aldığı Smart Sport adını verdikleri bir projelerinin daha olduğunu hatırlatan Küçükoktay, "Bu kanalın yanında, KOBİ'lere yönelik de bir proje gündemde. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Haberin Devamı