Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Hayat kurtaran telefonlara dikkat!

Hayatımızın her anında kullandığımız ve hayati birer ihtiyaç haline dönen telefonlara dikkat!

Cep telefonlarının uzun süreli kullanımının beyin kanseriyle ilişkilendirildiği yeni bir bilgi değildir. Telefonla konuşurken araba kullanmak da ciddi sıkıntılara yol açabilir ve kanunen yasaktır. Ancak her anımızda ihtiyaç duyduğumuz cep telefonlarını hayatımızdan çıkarmak mümkün değildir. Bu nedenle sorun yaratabilecek durumlara karşı pratik çözüm önerileri getirmek daha çok tercih edilebilecek bir durumdur.

Hem zevkinize uygun hem de kullanımı kolaylaştıran kılıflar için tıklayın!

Mesajlaşırken boynunuza zarar vermeyin
Telefonla sürekli mesajlaşan kişilerin boyunlarında ve omurgasında eğilmeler meydana gelmektedir. Zamanla bu eğilme kronik ağrı ve boyun sertliği gibi durumlara yol açmaktadır. Bu durumdan korunmak için telefonun göz hizasında tutulması gerekmektedir. Uzun süreli boynu yoracak hareketlerden kaçınılmalıdır.

Bluetooth kulaklık seçenekleri için tıklayın!

Akne

Cep telefonları birer bakteri yuvasıdır. Her yere düşünmeden koyduğumuz telefonlar bakterilerin yaşaması için gerekli ortamı sağlar. Bu bakterilerden korumak için telefon kılıfı kullanabilir ve sık sık temizleyebiliriz. Telefonla konuşurken yüzümüze değmesini engellemek için bluetooth kulaklıklar tercih edilmelidir. Bu sayede telefonun barındırdığı bakterilerin cilde bulaşması ve akneye sebep olmasının önüne geçilmiş olur.

Bluetooth kulaklık seçenekleri için tıklayın!

Dirseklere dikkat
Cep telefonuyla konuşurken dirseğimizi sürekli bir yere dayama ihtiyacı yaşarız. Uzun süreli konuşmalar sonrasında uyuşma, karıncalanma ve kolda ağrı görülmektedir. Telefonu sürekli tek bir pozisyonda uzun süre tuttuğumuz için ise parmaklarımızda bu şikayetler görülebilir. Bu tür problemlerden korunmak için en uygun yöntem bluetooth kulaklıklar yardımıyla görüşmektir. Bu sayede ellerinizi rahatlıkla hareket ettirebilir ve sağlık sorunlarından kaçınmış olursunuz.

Bluetooth kulaklık seçenekleri için tıklayın!

Tabletler omuz ve boynu etkiliyor
Son zamanlarda vazgeçemediğimiz diğer bir teknolojik araç ise tabletler. Telefondan daha büyük ekrana ve özelliğe sahip bu akıllı bilgisayarları kullanırken boyun ve omuz kasları gerilmektedir. İşi gereği sürekli kullanmak durumunda olan veya bu araçlarda oyun oynayan kişilerin boyun ağrısından kurtulamadığı gözlemlenmiştir. Tüm bu sorunlardan uzak durmak için üretilen kılıflar oldukça faydalıdır. Cihazın göz hizasında durmasını sağlayan, yazı yazmayı kolaylaştıran bu tür kılıflar sayesinde teknolojinin sağlığınızı kötü etkilemesini engelleyebilirsiniz.

Tablet kılıfları ile tüm ağrılara son! İşte zevkinize uygun ve pozisyonunuza göre ayarlanabilen kılıflar!
reklamdır

Haberin Devamı