Gazete Vatan Logo

Hayat bir ekip işi

Psikolog - yazar Doğan Cüceloğlu, bugün Uluslararası Liderlik Okulu Young Guru Academy (YGA), zirvesinde gençlerle deneyimini paylaşacak...

Hayat bir ekip işi

Young Guru Academy’e en çok zaman ayıran hayal ortaklarından birisiniz..

YGA, çok kapsamlı bir şekilde Türkiye’deki gençlere ulaşıyor. Bu gençler projeler üzerinde çalışırken sorumluluk alma, karar verme, birlikte başarma konularında kendilerini geliştiriyorlar. Özellikle Türkiye’deki gençlerde de bunların geliştirilmesini bizim geleceğimiz açısından çok önemsiyorum.

"Biz" olabilme bilincini neden bu kadar önemli görüyorsunuz?

Yaşamın doğası “biz” süreci içerisinde gidiyor. YGA asıl başarının bunun önemsendiği ve yaşatıldığı bir kültür oluşturmak olduğunu gösteriyor.

YGA’nın “Yüreğinden Güç Alanlar” projesine danışmanlık veriyor, destek oluyorsunuz...

Bu çocukların özlerinin gelişebilmesi için bilinçli bir insan ilişkisi ortamına ihtiyaç var. YGA programına katılan, özenle seçilmiş ve yetiştirilmiş gençler bunu sağlayabilecek, donanımlı kişiler. Ben YGA’lılara hem gönlü hem aklı nasıl geliştirebiliriz konusunda eğitim veriyorum.

Hayal ortağı bilim müzesi...

Bugün Haliç Kongre Merkezi’nde 3 bin üniversite ve lise öğrencinin katılacağı YGA Zirvesi'nde konuşma yapacak olan İlter Terzioğlu, Begümhan Doğan Faralyalı, Emre Zorlu, Bengi Korkmaz gibi iş dünyasının önemli isimleri öğrencilere gelecek hedefleri için yol gösterecek. Gençler gün boyunca Psikolog ve yazar Prof. Doğan Cüceloğlu, Prof. Mehmet Toner, Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu gibi YGA Hayal Ortakları ile sohbet edebilecek. Zirveye katılanlar arasından seçilecek 100 öğrenci ise 2 yıl sürecek YGA inovasyon programına katılacak. Yeni projelerin ilki YGA Hayal Ortağı, Aziz Sancar’ın isminin verileceği Bilim Müzesi olacak.

Haberin Devamı