Gazete Vatan Logo

Hayaller 8 milyon gerçeği 1 milyon

Çiçek ve çocuk temasıyla 23 Nisan’da açılan Türkiye’nin ilk EXPO’su 2016 Antalya 1 milyonuncu ziyaretçisini bando ile karşıladı. 29 Ekim’e kadar açık olacak Expo’da hedef 8 milyon ziyaretçiydi

Hayaller 8 milyon gerçeği 1 milyon

23 Nisan’da “Çiçek ve çocuk” temasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan EXPO 2016 Antalya ne yazık ki beklenen ilgiyi göremedi. Bu yıl Antalya’ya gelen turist sayısındaki azalma hedeflerin tutturulamamasında etkili oldu. Türkiye’nin ilk EXPO’su olma özelliğini taşıyan Antalya EXPO’ya açık kalacağı süre boyunca 8 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyordu. Ancak fuar alanı Nisan ayından bu yana açık olmasına rağmen 1 milyonuncu ziyaretçini geçen hafta alabildi. Yetkililer bu tempo göz önünde bulundurulduğunda ziyaretçi sayısının 2 milyon civarında kalabileceğini belirtiyorlar.

Bando konfetili tören

1 milyonuncu ziyaretçi EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından düzenlenen törenle karşıldı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık, şanslı ziyaretçileri kutladı. Işık, önümüzdeki günlerde ziyaretçi sayısını artırıp, daha fazla insanın burayı görmesini sağlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen ve Türkiye’nin ilk EXPO’su olma özelliği taşıyan, 112 hektarlık alanda 57 ülkenin katıldığı EXPO 2016 Antalya, 1 milyonuncu ziyaretçisini ağırladı. Dün akşam yapılan törende, EXPO 2016 Antalya’ya gelen turizmci Kemer ve Karakurt aileleri girişte renkli bir törenle karşılandı. Biletlerini okutup, güvenlik kontrolünden geçen ziyaretçileri, bandonun çaldığı müzik eşliğinde EXPO 2016 Antalya’nın maskotları Ece-Efe karşıladı.

Haberin Devamı

Sting konseri canlandıracak

Antalya EXPO 2016 çeşitli etkinliklerle ziyaretçi sayısını artırmayı hedefliyor. 1.6 milyar TL’ye malolan sergi alanında en azından 300 milyon liralık bilet satışı gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu arada fuar alanında çeşitli konserlerle de ilginin artrılması hedeflendi. 9 Ağustos’da Sting konseri gerçekleşecek. Sting’in yanı sıra Deep Purple, Tarkan gibi ünlü grup ve starlar da Antalya EXPO 2016 kapsamında sahne alacak. Antalya EXPO’da 5 bin kişilik ana salon, toplam kapasitesi 9 bin 500 kişilik kongre merkezi, Türkiye’de ilk kez oluşturulan Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi de bulunuyor. EXPO 2016 Antalya 29 Ekim’de bitecek.

Haberin Devamı

Antalya’da tek silah sesi duyulmadı

Ruslar vatandaşları için Türkiye’de ek güvenlik önlemleri isterken, bu ülke vatandaşlarının en çok rağbet ettiği Antalya, darbe girişimi gecesini en sakin geçiren kentlerden biri oldu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rus devlet televizyonuna verdiği röportajda, “Antalya, 15 Temmuz gecesini en rahat geçiren şehirlerden birisiydi. Hiçbir asker sokağa çıkmadan, hiçbir askeri araç sokakta yürümeden, Antalya o geceyi tek bir mermi patlatmadan geçirdi. Antalya’da yaşayanlar ve turistler o geceden etkilenmedi” diye konuştu.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan ve kimsenin istemediği bir olay nedeniyle turizmin etkilendiğini vurgulayan Karaloğlu, “Antalya’da yaşayan 10 binlerce yerleşik Rus vatandaşı var. Burada ev sahibi olmuş Rus vatandaşları var. Rus halkı Antalya’yı seviyor, Antalyalılar Ruslar’dan memnun. Siyasi problemler de kalktığına göre, turizmde çok hızlı gelişme olacağını düşünüyoruz” dedi.