Gazete Vatan Logo

Hayalgücü bayılttı

10 yıl sonrasını anlattığı ödevini yazarken, ölen arkadaşını hatırladı

Sivas'ta ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Merve Boylu, Türkçe dersinde 10 yıl sonraki hayatını hayal ederek yazdığı mektupta, geçen yaz üzerine Atatürk büstü düşmesi sonucu hayatını kaybeden sıra arkadaşı Muhammet Elmas'ı hatırlayınca baygınlık geçirdi. Boylu, kaldırıldığı hastanede kalp spazmı şüphesiyle tedavi altına alındı.

Şehit Hamit Kandur İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Merve Boylu, Türkçe dersinde kendilerine 10 yıl sonraki hayatlarını hayal ederek yazmaları istenen ödevi yazmaya başladı. 10 yıl sonra avukat olduğunu kaleme alan genç kız, öğrenci birikimleri ile bir ev aldığını hayal etti. Bu evin bahçesinde otururken tüm arkadaşlarının fotoğraflarının bulunduğu albüme baktığını yazdı. Albüm sayfalarını karıştırırken boş bir sayfaya rastladığını anlatan Boylu, tüm arkadaşlarının fotoğraflarının olmasına karşın, bu boş sayfanın yaz aylarında üzerine okul bahçesindeki Atatürk büstünün düşmesi sonucu yaşamını yitiren sıra arkadaşı Muhammet Elmas'a ait olduğunu ve kendisinde bir fotoğrafının bile bulunmadığını yazdı. Bu sırada duygulanan Merve Boylu bir anda rahatsızlandı. Göğsünde ağrılar hisseden kız öğrenci sıranın üzerine yığıldı.

Okula çağırılan ambulansla Sivas Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Merve Boylu, burada kalp spazmı şüphesi ile tedavi altına alındı. Merve Boylu mektubu yazarken ölen arkadaşını düşündüğünü ve buna çok üzüldüğünü belirtti. Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

20 Ağustos 2006'da meydana gelen olayda 13 yaşındaki Muhammet Elmas, okul bahçesindeki Atatürk büstüne asılınca, büstün üstüne devrilmesi sonucu yaralanmış ve hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı