Gazete Vatan Logo

Hayal’in avukatı ‘Hepiniz Ermenisiniz’ diye bağırdı

Dink’in ailesi adliyeye girerken Hayal’in avukatı Fuat Turgut, “Hepiniz Ermenisiniz” diye bağırdı

Mahkeme girişinde Yasin Hayal’in avukatı ile Dink Ailesi’nin avukatları arasında tartışma yaşandı. Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve kızları Delal ve Sera Dink adliye binasına girerken Hayal’in avukatı Fuat Turgut, “Hepiniz Ermenisiniz. Ermeni pasaportunuz var” diye bağırdı. Bunun üzerine müdahil avukatlarından Ümit Abanoz, Fuat Turgut’un üzerine yürüyerek, “Cübbeni çıkart sen provokatörsün” diye tepki gösterdi ve “Dışarı çıkartın bunu” dedi. Gerginlik, polislerin araya girmesiyle sona erdi.

RAKEL DİNK: Özür bekliyorum

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, mahkemeye iki sayfalık bir dilekçe verdi. 1915 yılından bu yana ailesinin karşılaştıklarını anlatan Dink, “acı acı ağladığını” belirtip şöyle dedi: “Ermeniyiz diye ya horlandık, ya da hakarete uğradık. Bu ülkenin vatandaşı değilmişiz, sanki başka yerden göç etmişiz gibi davranıldı. Bunların hepsi halen yapılmakta. Bu yapılanma, bu anlayış, bu karanlık, bebeklerden katil yaratmaya devam etmekte. Bugün burada bu katil olmuş bebekler var. Onları yaratan karanlık nerede? Eğer siz bu karanlıktan değilseniz ve bu karanlığı tasvip etmiyorsanız, üzerine gitmeye cesaret edin ve bu dosyalarda set çekilmiş noktaların setlerini yıkın. Bu davanın sonunda Türkiye’nin yüzü gülsün. Adalet size göre ne olursa olsun eşimi geri getirmeyecek. Fakat hiç olmazsa Türkiye’nin ve vatandaşlarının kazancı olsun. Adalet mülkün temeli ise ben bu temeli arıyorum. Sorumluların hepsinin ’Eşini, vatandaşımızı koruyamadık, korumak istemedik, bile bile suç işledik, özür diliyoruz’ demelerini talep ediyorum. Sizden de sorumluluğunuzun gereğini talep ediyorum.”


Duruşmadan notlar...

80 AVUKAT KATILDI

Duruşma salonunda yaklaşık 80 avukat vardı. 600’e yakın avukat da müdahil olmak için dilekçe sundu. Dink Ailesi’nin avukatları arasında Pınar Selek’in babası Alp Selek ve Kezban Hatemi de vardı.

KİMLER İZLEDİ

Duruşmayı Ali Bayramoğlu, Cengiz Çandar, Etyen Mahçupyan, Ayşe Önal, Aydın Engin, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Eser Karakaş, avukat Eren Keskin, eski İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman, Diyarbakır Barosu Başkanı ve Ankara Barosu Başkan Yardımcısı’nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup izledi.

SIKI GÜVENLİK

Dava nedeniyle Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi çevresindeki sokaklarda sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri alındı, bariyerler yerleştirildi. Çeşitli birimlerden çok sayıda polisin görev yaptığı önlemler çerçevesinde adliyenin yanındaki otoparka sivil araçların girişi de durduruldu.

YABANCI BASIN DA GELDİ

Duruşmayı çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu izledi.

Dink’in ailesi alkışlarla geldi

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ile kızları Delal ve Sera da adliyeye geldi. Rakel Dink ve yanındakiler, adliyeye gelmeden önce Beşiktaş’ta toplanan grubun arasından alkışlar eşliğinde geçti. Aile, etraflarını çeviren bir grup gencin ortasında yürüyerek adliyeye ulaştı.

Haberin Devamı