Gazete Vatan Logo

Hatalı sürücüye utandıran sticker

Sosyal medyada, trafikteki uygulamaları ve radar noktalarıyla ilgili sürücüleri bilgilendirmek amacıyla kurulan İstanbul Trafik, İzmir Radar çevirme ve Ankara Trafik hesapları hatalı sürücüleri ‘Sticker’larla uyaracak.

Hatalı sürücüye utandıran sticker

Sosyal medyada 1,5 milyona yakın takipçisi olan hesaplar, kaldırımlara ve engelli park alanlarına yapılan hatalı park etmenin önüne geçmeyi istiyor. Proje kapsamında 8 farklı sticker hazırlandı. Hazırlanan stickerların üzerinde hatalı park eden sürücüler uyarılar yer alıyor. Bu stickerlar vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Hatalı park eden araçları gören ve stickerları üzerine yapıştıran vatandaşların gönderdiği fotoğraflarsa sosyal medyada yayınlanıyor.

İlk adımda toplam 4 bin adet basılan stickerlarda, ‘Ehliyetim ve arabam var ama trafik kurallarını bilmiyorum’, , ‘Kaldırımların arabam için olduğuna inanan bir cahilim’, ‘Yanlış parkın yüzünden şimdilik bu notu bırakıyorum, bir dahaki sefer direkt arabana yazacağım’ , ‘Cahil ve görgüsüz olarak kaldırıma park etmeye bayılıyorum’, ‘Bunu okurken engellerimize bir engel de sen koymuş oldun’, ‘Kaldırıma park ettim, zira yayaları önemsemeyen bir görgüsüzüm’ , ‘Bir cahil olarak bisiklet yoluna park ettim’, ‘Ben sana park edemezsin demedim, adam olamazsın dedim’ notları yer aldı.

Haberin Devamı