Gazete Vatan Logo

Hastaneler yatırıma ‘zemin’ hazırladı

Şehir hastaneleri, vinil zemin kaplama alanında Türkiye’ye yatırım çekti. Fransız Gerflor ile Türkiye distribütörü Yaktaş, 20 milyon euroya fabrika kuracak.

Hastaneler yatırıma ‘zemin’ hazırladı

Kamu-özel sektör işbirliğiyle hayata geçirilen şehir hastaneleri vinil zemin kaplama alanında dünya devlerinin iştahını kabarttı. 23 yılı aşkın süredir Yaktaş distribütörlüğünde Türkiye pazarında aktif olan Fransız vinil zemin üreticisi Gerflor da bu firmalar arasında yerini aldı. Yaktaş Yönetim Kurulu Başkanı Artuk Yakut, 20 milyon euroluk bir fabrika yatırımı planladıklarını açıkladı.

Artuk Yakut, fabrikayı planlama ve hayata geçirme sürecinde olduklarını belirterek, “Ticari vinil zemin kaplamalarının gelişmesi ve şehir hastaneleri yatırımları ticari homojen vinil üretime ilgiyi arttırdı. Türkiye‘de şu ana dek üretimi yapılmayan ticari homojen vinil üretimi, kısa süre içinde hayata geçecek. Devam eden 31 şehir hastanesinin mevcut pazarı 10 milyon metrekare civarına getirmesi bekleniyor. Gerflor, Türkiye’de firmamızla beraber yatırım planlamasını son aşamaya getirdi. Yapacağımız yatırımla beraber, yılda başlangıç olarak 2 milyon metrekare ticari vinil üretmek istiyoruz” diye konuştu. Yakut, fabrikanın limana ve hammadde tedariğine yakın olmasına önem verdiklerini, üretimle beraber komşu ülkelere Türkiye’den ihracatın da başlayacağının müjdesini verdi.

Haberin Devamı

17’nci fabrika Türkiye‘ye

Şehir hastaneleri projelerinden Ankara Bilkent ve Ankara Etlik projeleri, Gerflor ürün tedariği ve Yaktaş firmasının uygulaması ile devam ediyor. Artuk Yakut, “Şehir hastaneleri projelerinde yer almaya başladık ve yerli üretim için son aşamaya geldik” dedi.

Yakut, şöyle devam etti: “Gerflor, dünyada ve Türkiye’de eğitim, sağlık, finans, fabrika, ofis, AVM, otel ile spor yatırımlarının zeminlerini dünya standardında üretilmiş, çevreci tüm sertifikalara sahip renk ve desen seçenekleriyle kaplıyor. Dünyada 16 fabrikada üretim yapıyorlar. 17’inci fabrika Türkiye olacak.”

15 milyon metrekare kapladı
Gerflor ile Yaktaş, Türkiye’de 20 yılda yaklaşık 15 milyon metrekarenin üzerinde ticari vinil zemin kaplaması uyguladı. Gerflor, Fitnice ve Balsan’ın Türkiye temsilciliğini yapan Yaktaş, İstanbul’daki merkez depolarında tüm ürünlerde, 400 bin metrekarenin üzerinde stok bulundurup müşterilerine hızlı hizmet sunuyor.
Yaktaş’ın ürünlerini kullanıldığı projeler arasında Amerikan Hastanesi, Acıbadem Hastaneleri, Aşkabat Uluslararası Havalimanı, Atatürk Havalimanı, Şok marketler, Turkcell mağazaları, Vodafone Shop’lar, Espark AVM, Garanti Bankası, Metro Grosmarket, Eczacıbaşı Voleybol Salonu, İstanbul Ticaret Odası, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri, Legoland Discovery Centre İstanbul’a kadar yüzlerce proje yer alıyor.

Haberin Devamı