Gazete Vatan Logo

Hastane kapısında şansı dönen Mucize

Özel bir hastanenin kapısına sıkışıp kalbi duran Mucize kedi, doktor Halil Akyürek’in yaptığı kalp masajı ile hayata tutundu. Şimdi onun kedisi...

Hastane kapısında şansı dönen Mucize

Küçükçekmece’deki bir özel hastanenin döner kapısına sıkışan kedinin solunumu durdu. Bunun üzerine acil servis hekimi Halil Akyürek ve diğer doktorlar kediye bir süre kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Kapı girişinde ilk müdahalesi yapılan kedi daha sonra veterinerlerden de yardım alınarak tedavi edildi. Sağlığına kavuşan kediye sahip çıkan doktor Halil Akyürek kediyi evine götürdü. Akyürek, kimlik çıkararak aşılarını yaptırdığı kedinin ismini ise ’mucize’ koydu.

Solunumu durunca kalp masajı yaptık

Mucize ile karşılaşma anınızı anlatır mısınız? Tamamen kalbi durmuş ve ölü vaziyette miydi?

Hastanede acil poliklinik odamda oturuyorken mesai bitimine doğru dışardan gelen çığlık seslerini duydum. Bir de baktım ki otomatik çıkış kapısının içinde kapı kanadı ile cam arasında boynundan sıkışmış bir kedi çırpınıp duruyordu. Bu arada giderek kedi solunum sıkıntısı çekmeye başlamıştı. Filmin koptuğu yer kedinin çırpınmasının kesilmesi ve hareketsiz kalmasıydı. Hemen elimi boynunun arkasına koydum sabit tutarak diğer elim ile de kapıyı tüm gücümle gerdirip açılır tarafına doğru çektim ve kediyi sıkışmış olduğu yerden kurtardım.

Haberin Devamı

Kalp masajına nasıl karar verdiniz ve ne kadar sürdü?

Kedi cansız ve hareketsiz bir şekildeydi. Kurtarma protokolüne göre bilincini yitirmiş ve kalbi durmuştu. İlk yapılması gereken kalp masajıydı. Nereye yapılacağı kısmında hafif tereddüttüm oldu ama her iki ön ayaklarının ortasında olabileceğini düşündüm. Diğer doktor arkadaşım anestezi uzmanı Dr. Ömer Atar ile birlikte kalp masajını koordineli uyguladık. Hayat belirtileri olan ağız ve ayak hareketlerini hissedince Ömer bey nabzını kontrol etti ve bir süre daha kalp masajına devam ettik. Kalp atışları normale dönüp hareketlenmeye başlayınca kediye uyguladığımız masajı sonlandırıp hemen acil CPR odası (Canlandırma odasına ) götürdüm. Yaklaşık kalp masajımız ve kurtarma süremiz 5 dakika kadar sürdü ama yaşadığımız heyecan çoktu.

Mucize belki bir süre depresyonu atlatamaz

Hayata döndükten sonra yanınıza aldınız, daha önce hiç kedi beslediniz mi?

Haberin Devamı

Hastane canladırma odasında müdahaleden sonra onun müşahadeye alınması gerekiyordu. Salonda kalorifer peteğinin tahta ile kaplı kısmında beklettik ve nereye göndereceğimizi düşününce ben, ‘Onu bizim eve alalım’ dedim ve aldım. Daha önce elbette kedi besledim.

Tam olarak sağlıklı bir yaşam sürebilir mi?

Bir süre belki olayın depresyonunu atlatmasında sıkıntı yaşayabilir ama sonuçta benim gibi pozitif biriyle iyi ve mutlu günler geçireceğine inanıyorum.

Mucize ile birkaç günlük hayatınızı anlatır mısınız?

Ben kedim için bir Mucize oldum o da bundan sonraki hayatım da her zaman Mucize olacak, hatta mucizeler yaratmaya başladı bile. Çok renkli bir hayatım var .Her türlü dansı, sporu yaparım,saz ve gitar çalarım. Şiir yazarım . Çok çalışırım ve gezerim. Şimdi mucizeyi bu etkinliklerin neresine koyacaksanız diye düşünebilirsiniz belki ama insan isterse yapamayacağı şeyin bulunmadığına inananlardanım. Biz mucize ile birlikte birkaç gündür rölantide birbirimize pozitif enerji verecek tarzda etkileşim içerisindeyiz ama ileriki günlerde benim bu hareketli yaşantıma onun da katılacağına eminim. Bu arada sosyal medyadan inanılmaz derecede güzel eleştiriler alıyorum ve çok mutluyum.

Haberin Devamı