Gazete Vatan Logo

Harran'da beşiz bebekler dünyaya geldi

Şanlıurfa'da önceki gün dünyaya gelen beşizlere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eşinin ve kızlarının ismi verildi.

Harran'da beşiz bebekler dünyaya geldi

Harran ilçesinde çiftçilik yapan Hümeyit Arslanlı ve dini nikahlı eşi Fatma Kayalı, önceki gün dünyaya gözlerini açan 3'ü kız 5 bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çift, bir taraftan sevinç yaşarken bir taraftan da çocuklarının bakımını nasıl yapacaklarına ilişkin endişe duyuyor. Yaklaşık bir ay kuvözde kalması gereken bebeklerini gören baba Arslanlı, erkek bebeklerine Recep Tayyip ve Erdoğan, kızlarına da Emine, Sümeyye ve Esra ismini koydu.

Baba Arslanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beşiz bebeğinin olacağını doğumdan kısa süre önce öğrendiğini söyledi.

Beşiz bebek sahibi olduğu için büyük sevinç yaşadığını ancak maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle kaygıya düştüğünü anlatan Arslanlı, devletten bebeklerinin bakımı için destek beklediğini ifade etti.

Arslanlı, hiç beklemediği bir anda 5 bebek sahibi olduğuna değinerek, "Böyle bir şey Allah'ın işi, ne tüp ne de ilaç kullandık. Doktor, '5-6 bebeğiniz olacak' dediğinde çok şaşırdım, 'Allah'ım ne yapacağım' dedim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgimden bebeklerime onun ailesinin ismini bıraktım. Erkeklerin adı Recep Tayyip ve Erdoğan, kızlar ise Emine, Sümeyye ve Esma" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"5 yardımcıya ihtiyaç var"

Anne Fatma Kayalı da beşiz bebeği olacağını ilk duyduğunda sevinç ve şaşkınlığı bir arada yaşadığını bildirerek, "Allah'a çok şükür bize büyük bir mutluluk verdi. Bebeklerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için hükümetten yardım bekliyoruz. Bebeklerin bakımı için gücüm olsa 5 yardımcı tutardım" diye konuştu.

"Sağlık durumları iyi"

Bebeklerin doktoru Mustafa Özkan, çok nadir görülen bir doğumla karşılaştıklarını vurgulayarak, 7 aylık doğan bebeklerin kilosunun 640 ile 800 gram arasında değiştiğini dile getirdi.

Akciğerlerinde problem bulunan bebeklerin gelişimi için gerekli tedavinin uygulandığını anlatan Özkan, bebeklerin sağlık durumlarının genel anlamda iyi olduğunu söyledi.