Gazete Vatan Logo

Harem-selamlık türban eylemi

Üniversiteli öğrenciler harem ve salamlık olarak ayrılıp tepkilerini dile getirdi

İZMİR'de türbanın serbest bırakılması için Ege Üniversitesi'nde basın açıklaması yapan üniversiteli kız ve erkek öğrenciler harem, salamlık olarak ayrılıp tepkilerini dile getirdi. Kızların başörtüsü için yapılan basın açıklamasını ise erkek öğrencilerden İsmail Duruer okudu.

Öğle saatinde Ege Üniversitesi Kampüs girişinde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, türbana izin vermeyen üniversite yönetimine tepki gösterdi. Ellerindeki dövizlerle tepkilerini dile getiren öğrenciler adına açıklamayı öğrencilerden İsmail Duruer yaptı. Erkek ve kız öğrencilerin harem, selamlık olarak ayrıldığı basın açıklamasında, Karadeniz Teknik, Sakarya, Selçuk ve Erciyes Üniversitelerinde türbana izin verildiğini söyleyen Duruer, aynı serbestliği Ege Üniversitesi'nde de istediklerini söyledi.

Türban yasağının keyfi olarak sürdürüldüğünü söyleyen İsmail Duruer, "Bu keyfiyet üniversitemizde devam etmektedir. Anayasa değişikliğininin ardından öğrencilerin alınmaması için gerekçe gösterilen genelge ve yönetmeliklerin hiçbir geçerliliği kalmamıştır. Dini ya da siyasi simge olduğu için başörtüsüne karşı olduklarını ifade edenlerin üniversitelerde baş açma mecburiyetini getirmeleri samimiyetlerini ortaya koymaktadır. Ninelerinin başörtülerini örnek göstererek yasağı masumlaştırmaya çalışanların üniversitelere girişte herhangi bir örtünme şekline tahammül edememeleri gerçek niyetlerini ortaya koymaktadır" dedi. Çok sayıda polisin önlem aldığı açıklama, olaysız olarak sona erdi.

Haberin Devamı