Gazete Vatan Logo

Halkın demokrasi nöbeti sürüyor

15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek için meydanları dolduran yüz binlerce vatandaş, 13'üncü gününde de demokrasi nöbetine ara vermeden devam ediyor

Halkın demokrasi nöbeti sürüyor

İSTANBUL

İstanbulluların Taksim Meydanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önü ve Saraçhane’deki İBB binası önü olmak üzere birçok meydanda "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti yurt genelinde devam ediyor. İstanbul'da darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, akşam saatlerinden itibaren Taksim Meydanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki evinin önü ve Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Binasının önü başta olmak üzere birçok ilçe meydanına akın etti.

Meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, sloganlar atarak, çalınan marşlara ve şarkılara eşlik etti. Ay yıldızlı Türk Bayrağı'nı taşıyan vatandaşlar meşaleler yakarak darbe girişimine tepkilerini dile getirdi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor. Kentin farklı noktalarından Demokrasi Meydanına gelen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütünü ve darbe girişimini protesto etti.

Haberin Devamı

ELAZIĞ

Elazığ’da evlenmek isteyen 2 çiftin nikahları, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından demokrasi nöbeti tutulan İzzetpaşa Meydanı’nda kıyıldı.

Elazığ’da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetinde bir ilk gerçekleşti. Evlenmek için belediyeye başvuru yapan Merve Özcan ve Bayram Yılmaz ile Miyase Dağdeviren ve Yusuf Demirelli çiftlerinin nikahlarını demokrasi nöbeti tutulan İzzetpaşa Meydanı’nda kıydırmak istedi. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da iki çifti de kırmayarak demokrasi nöbetinde binlerce kişinin önünde nikahlarını kıydı.

Başkan Yanılmaz’ın kıydığı nikahta çiftlerin şahitliklerini Vali Murat Zorluoğlu ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze yaptı. Vali Zorluoğlu çiftlere evlilik cüzdanlarını verdi.

Çiftlere mutluluklar dileyen Başkan Yanılmaz da Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti. Nöbete devam edeceklerini belirten Bayram Yılmaz, en mutlu günlerinde vatan için ölmeyi göze aldıklarını göstermek için demokrasi nöbetinde nikah kıydıklarını söyledi.

Demokrasi nöbetinde herkesle birlikte bu mutlu günü yaşadıklarını ifade eden Merve Özcan da, “Bizim için büyük bir mutluluk. Nöbette her zaman buradaydık. Bu günde buradayız. Herkesle birlikte bizde nöbet tutacağız” dedi.

Darbe girişimini kınadığını aktaran Yusuf Demirelli ise, “Hep beraber nikahımızı kıymak istedik. Böyle daha güzel oldu. Bizimkisi vatan sevgisi. İnşallah vatana millete hayırlı, uğurlu ve ülke uğrunda can vermek isteyen evlatlarımız olacak. Cumhurbaşkanımız ayrılın diyene kadar nöbete devam edeceğiz" diye konuştu.

Böyle bir nikahının olacağını hiç düşünmediğini dile getiren Miyase Dağdeviren ise, çok güzel olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

KÜTAHYA

Kütahya'da Rahvan Atlı Spor Kulübü, kent merkezinde yaklaşık 20 atla "demokrasi yürüyüşü" yaparak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Ulu Cami Meydanı'nda toplanan kulüp üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla atları üzerinde darbe karşıtı slogan atarak Cumhuriyet Caddesi'nden Zafer Meydanı'na kadar gitti.

Haberin Devamı

Burada basın açıklaması yapan Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Birol Babanoğlu, demokrasiye inandıklarını ve darbeye karşı durduklarını belirterek, "Vatanı bölmek isteyen hain darbecileri lanetliyoruz. Ülkemizdeki demokrasiye karşı yapılan darbe girişimini kınamak için atlarımızla yürüyüş yaptık. Biz millet olarak demokrasinin arkasında duracağız ve durmaya devam edeceğiz. Gerekirse vatanımız için ölmeye hazır olduğumuzu da beyan etmek isteriz. Vatan hainleri son yaşanan olaylardan ibret alsınlar ve bir daha milleti karşısına almasınlar." diye konuştu.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı.

İlçe Alay Komutanlığı önünde toplanan, aralarında Jirki ve Mamğuran aşireti liderleri ve mensuplarının bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine slogan atarak hükümet konağı önüne kadar yürüdü.

Haberin Devamı

Burada "Türk Kürt kardeştir, FETÖ'cüler kalleştir", " Vur Vur inlesin FETÖ'cüler dinlesin" sloganları atan vatandaşlar, "Milletin iradesi egemen olacak", "Demokrasiye saygı", "Darbeye hayır" ve "Siz bu halkı fazla hafife aldınız" dövizleri taşıdıkları görüldü.

UŞAK

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Valisi Ahmet OKUR’un başkanlığında, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın ev sahipliğinde düzenlenen sivil toplum kuruluşlarının birlikte gerçekleştirdiği “Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet” yürüyüşüne katıldı.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, “Darbeye Hayır, Demokrasiye Evet” diyerek yönetimi ve meclisi ile birlikte demokrasi nöbetinde yerini aldı. Yaptığı açıklamada demokrasinin yanında olduklarını vurgulayan UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, darbe girişiminin hiçbir zaman kabul edilemeyeceğini belirtti. Özellikle son zamanlarda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirten Kandemir, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacağının altını çizdi.

SİİRT

Darbe girişiminin ardından başlatılan 'demokrasi nöbeti', Siirt'te de 15 Temmuz tarihinden itibaren kesintisiz sürdürülüyor.
Siirt Valiliği önündeki '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda devam eden bu akşamki program, il müftülüğünce mevlit verilmesi ve ilahilerin okunmasıyla başladı. Toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları sallayıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'bu millet seninle' sloganları atıp 'milli iradeye sahip çıkıyoruz' afişleri astı.
7'den 70'e herkesin katıldığı nöbet, demokrasi meydanında gece ve sabah namazlarının kılınmasıyla devam edilecek. Meydanda toplanan vatandaşlar, Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci bir emir gelmeyinceye kadar meydanlardan ayrılmayacakları mesajını verdi.
VAN
Van Büyükşehir Belediye eski başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla meydanlarda.
15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki demokrasi nöbetleri tüm yurtta olduğu gibi Van’da da devam ediyor. Van Büyükşehir Belediye eski başkan adayı Gülaçar, Beşyol Meydanı'na gelerek meydandaki farklı noktalarına stant açan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Gülaçar, Beşir Derneği Van Temsilciliğinin hazırlamış olduğu çay standını gezip çay içip vatandaşlarla sohbet etti. Gülaçar, Van’ın bazı yerel ve ulusal basın mensupları ile sohbet ettikten sonra kürsüye çıkarak halkı selamladı. Gülaçar, Türk milletinin böyle dik durduğu müddetçe bu ülkenin belini hiç kimsenin bükemeyeceğini belirterek, haince yapılan darbe girişimini lanetlediklerini dile getirdi. Gülaçar, gece boyunca meydanının farklı noktalarında ailece demokrasi nöbetine gelen vatandaşlara misafir oldu ve onlarla birlikte oturarak sohbet etti.