Gazete Vatan Logo

Halkalı-Kapıkule arası 1 saat

İstanbul Halkalı istasyonundan başlayıp Edirne Kapıkule istasyonunda sona erecek olan 229 kilometre uzunluğundaki Halkalı- Kapıkule Demiryolu Projesi, 2020 yılında hizmete girecek. Projenin yatırımı 2 milyar 750 milyon lira olacak.

Halkalı-Kapıkule arası 1 saat

İstanbul ile Edirne’yi birbirine bağlayacak hızlı tren projesinin detayları belli oldu. Projeye göre Türkiye’yi ve Asya’yı Avrupa’ya bağlayan ana demiryolu güzergahı üzerinde olan Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi yaklaşık 229 km uzunluğunda olacak ve hızlı trenler saatte 200 km hız yapacak.

11 istasyon bulunuyor

Maliyeti 2 milyar 750 milyon TL olarak hesaplanan demiryolu hattının 73 km’lik kısmı İstanbul’dan 40 km’lik kısmı Tekirdağ’dan 63 km’lik kısmı Kırklareli’nden, 54 km’lik kısmı Edirne sınırlarından geçecek. Halkalı Kapıkule Demiryolu Projesi’nde 11 adet istasyon bulunacak. Bu istasyonlar sırasıyla İstanbul’da Halkalı-Ispartakule-Çatalca, Tekirdağ’da Çerkezköy-Çerkezköy Yük, Kırklareli’nde Büyükkarıştıran-Lüleburgaz-Babaeski ve Edirne’de Havza- Kapıkule istasyonlarından geçerek Kapıkule Gümrük İstasyonu’nda sonlanacak. Ayrıca demiryolu hattı buradan Bulgaristan sınırına da bağlanabilecek.

Proje bittiğinde İstanbul-Edirne arası 1 saate inecek. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapımı 3 yıl olarak hesaplanan projenin 2020’de tamamlanması bekleniyor.

Haberin Devamı