Gazete Vatan Logo

Halka açın talimatı

Borsa İstanbul’un Başkanı Karadağ, Cumhurbaşkanı’nın BIST’in yüzde 25’inin halka arzının 2018’e yetiştirilmesi talimatını verdiğini belirterek, “Sene sonuna kadar bitecek” dedi

Halka açın talimatı

Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Borsa İstanbul’un halka arzının 2018 yılı içinde gerçekleştirilmesini istediğini söyledi.

Karadağ, düzenlenen basın toplantısında Borsa İstanbul’un halka arz sürecine ilişkin bilgi verdi. Karadağ, şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı’nı kabullerinde bizim halka arz konumuz da gündeme geldi. O görüşmede Cumhurbaşkanımız BIST’in yüzde 25’inin halka arzının 2018 yılı içinde bitirilmesi talimatını verdiler, biz de hazırlıklarımızı buna göre somut tarihe göre netleştirdik. Yılın ikinci çeyrek finansallarıyla, sene sonuna kadar Borsa İstanbul’un halka arzını tamamlamak istiyoruz. ”

Karadağ, halka arzın yurtdışı piyasalarda tatil dönemi olan Kasım ile Aralık aylarına kalmamasını istediklerini de belirtti.

3’üncü ortak olur mu?

Halka arz öncesinde ABD ve Avrupa’nın ardından borsaya Asya veya Körfez ülkelerinden üçüncü bir stratejik ortak almayı istediğini daha önce belirten Himmet Karadağ, bunun için İslam Kalkınma Bankası (IDB) ile yapılan müzakerelerin sürdüğünü ancak ortaklığın halka arz için yetkilendirmelerden önce karara bağlanması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

BIST’in ortakları arasında en yüksek pay yüzde 73.6 ile Türkiye Varlık Fonu’nun elinde. ABD’li borsa işletmecisi NASDAQ’ta yüzde 7, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nda (EBRD) yüzde 10 pay bulunuyor.

TVF’nin stratejik planı Başbakanlık’ta

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkan Vekilliği görevinde de bulunan Himmet Karadağ, kurumun faaliyete geçmesine yönelik çalışmaların ilerlediğine işaret ederek, stratejik planın geçen hafta Başbakanlık’a iletildiğini söyledi. Karadağ, bağımsız denetim, kuruluş süreci ve varlık değerlemelerinin yeni yeni tamamlandığını, hızlı ilerlemenin sağlıklı olmadığını ekledi.