Gazete Vatan Logo

Haliç havadan geçilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Temmuz ayı meclis toplantılarında Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Projesi’ne ilişkin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

Haliç havadan geçilecek

Eyüp’te önemli turizm noktalarından biri olan Pierre Loti’ye uzanan teleferik hattı 2005 yılında faaliyete geçmişti. Bu hattın da yenilenerek, bir diğer önemli turizm noktası olan Miniatürk’e kadar uzatılması için düğmeye basıldı.

2 kilometre uzunluğunda ve 3 duraktan oluşacak Eyüp-Pierre Loti -Miniatürk Teleferik Hattı, Haliç vapur iskelesi yanındaki Eyüp istasyonundan başlayarak, önemli bir turistik merkez olan Pierre Loti Tepesi’ne ulaşıyor. Hattın devamı ile Haliç’in üzerinden geçilerek başka önemli bir turistik merkez olan Miniatürk’e ulaşılacak.

Eyüp-Pierre Loti arasında çalışan eski teleferik hattı, hız ve taşıma kapasitesi düşük olduğundan dolayı kaldırılarak aynı güzergahta daha modern, hızlı ve taşıma kapasitesi yüksek yeni hat kurulacak.

İhale süreci devam eden projenin yapımına bu yıl içinde başlanması, yer tesliminden itibaren ise 14 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Teleferiğin istasyon ve ayakları ile kot ve yükseklikleri içeren uygulama için gerekli kurumlardan izin alınması gerektiği ve uygulamanın seyir teraslarını daraltmayacak şekilde hazırlanmasının altı çizildi.

Haberin Devamı

8 kişilik oturaklı kabinlerden tesis edilecek, tek yönde 1500 kişi/saat yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak.