Gazete Vatan Logo

Hakim ve savcılara klozette namaz talimatı vermişler!

FETÖ’nün hakim-savcı adayları için açtığı evlere ilişkin soruşturmada aralarında avukatların da olduğu 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Örgütün evlere ilettiği talimatta, “Hakim-savcı olduğunuzda çalıştığınız adliyelerde namaz kılmayacaksınız, tuvalette klozete oturup namaz kılacaksınız” dediği ortaya çıktı

Hakim ve savcılara klozette namaz talimatı vermişler!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin hakim-savcı aday adaylarına yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 38 şüpheli hakkında 18 ilde operasyon başlatıldı. Hakkında yakalama ve arama kararı verilen 38 şüpheliden 25’nin FETÖ ‘nün erkek hakim-savcı aday adaylarına yönelik olarak açtığı örgüt çalışma evlerinde ‘abi imam’ oldukları belirtildi. Şüphelilerin ser, genel müdür, yönetici, fakülteci, izdivaçcı, bilgi işlem ve personel sorumlusu olarak adlandırılan üst yöneticiler olduğu öğrenildi. 13 şüphelinin ise hakim-savcı adayı avukat olduğu öğrenildi.

Tedbirli ve tedbirsiz evler

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre; FETÖ’nün hakim-savcı çalışma evleri tedbirli ve tedbirsiz diye ikiye ayrılıyor. Her örgüt evinin bir kod ismi var. Tedbirli evlere örgüte tam anlamıyla bağlı olanlar alınıyor. Tedbirsiz evlere ise devşirilecek adayların yerleştiriliyor. Uygun olanlar bu yolla belirlenerek örgüte katılıyor.

Dış dünya ile teması kesiliyor

Tedbirli evlerde cep telefonu ve internet yasak. Örgüt üyelerinin dış dünyayla tüm iletişimi kesilirken sadece sabit hattan belirli zamanlarda ailelerini arama izinleri var. Üyelerin radikalleşmesi için bu evlerde sürekli örgütsel içerikli sohbetler, telkin toplantılar düzenleniyor. Tedbirli evlerde kalanlara “Bu evden kimseye bahsetmeyeceğime, evde bulunan diğer kişilerden kimsenin haberi olmayacağına, eve getirilen soru bankaları hakkında hiçbir şekilde konuşmayacağıma, evin yerini hiç kimseye söylemeyeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim” şeklinde Kur’an’a el bastırılarak yemin ettiriliyor. Evlere her gün başka güzergahlardan gidip geliniyor.

Haberin Devamı

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in bu evlerle ilgili olarak “Burunlarından kan gelene kadar ders çalışsınlar” diyerek talimat verdiği de tespit edilen soruşturmada, örgüt evlerine gelen soru bankası kitaplarında hiçbir yayınevi ibaresinin olmadığı da belirlendi.

Örgütün üst düzey sorumluları tarafından evlere iletilen talimatta ise, “Hakim-savcı olduğunuzda çalıştığınız adliyelerde namaz kılmayacaksınız, tuvalette klozete oturup namaz kılacaksınız, asker abiler de böyle yapıyor, hatta sahte kokteyller düzenliyor, alkol alıyorlar” denildiği dikkat çekti.

Haberin Devamı

‘Hayatınızla ilgili senaryo uydurun’

Örgüt üyelerinin abla ve abileri tarafından geçmiş hayatları ile ilgili olarak senaryo uydurmaları yönünde zorlandıkları da ortaya çıktı. Buna göre, atanmalarının ardından FETÖ’cü olduklarına dair bir iddia ortaya atılırsa, örgüt üyesinin FETÖ’den nasıl nefret ettiğine dair öyküler uydurulduğu, bu senaryo ve öykülerin örgüt elemanları tarafından ezberlendiği tespit edildi.