Gazete Vatan Logo

Hakim, telefon dolandırıcılığına indirim yapmadı

Hakim, telefon dolandırıcılığına indirim yapmadı

Cep telefonuyla aradığı Ali K. ve Zeynel A.’ya kendini başkomiser olarak tanıtan Orhan P., iki kişiye de hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. İki kişiden de hesaplarındaki parayı vereceği hesaba aktarmalarını isteyen Orhan P., bu şekilde 103 bin TL dolandırdı.

Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşların üzerine hakkında soruşturma başlatılan Orhan P. hakkında savcılık ‘dolandırıcılık’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Orhan P. mahkemede kendisini, “Olay tarihinde iş aramak amacıyla Avcılar’da gezerken, isminin Ferhat olduğunu söyleyen bir kişi yanıma geldi.

Hapis ve para cezası

Bu şahıs banka hesaplarında haciz olduğunu ve bu nedenle bankaya gelen paraları çekemediğini varsa benim hesabımın üzerinden parasını çekebileceğini söyleyerek beni ikna etti. Bir gün sonra Ferhat’la Aksaray metrosunda buluştuk. Bu kişi benim cep telefonum ile önce Kürtçe sonra Türkçe konuştu. Telefonun şarjı bitince kendisinin telefonu ile konuşmaya başladı.

Haberin Devamı

Bankaya gittiğimizde Ferhat banka dışında bekledi. Bende hesabımdaki paraları çekerek ona verdim. Kendisi bana bu işlerden dolayı bana 250 TL verdi. Dolandırıcılık olayı ile ilgili hiçbir ilgim yoktur” diye savundu.

Mahkeme ise sanığın savunmasının inandırıcılıktan uzak olduğu kanaatine vardığını belirterek Orhan P.’ye 2 yıl hapis ve bin 800 TL para cezası verdi. Kararda indirim maddeleri uygulanmazken, sanığın pişman olduğunu gösteren herhangi bir eyleminin bulunmadığı, cezanın da ertelenmesine yer olmadığı ifade edildi.