Gazete Vatan Logo

Hakim kızdı: Böyle tatbikat gördün mü!

Genelkurmay 2. Başkanı’nın özel kalem müdürü yaşananlarla ilgili ‘tatbikat’ ifadesini kullanınca hakim, “Kaç yıllık askersin, daha önce üst düzey komutanın bağlanarak götürüldüğü tatbikat gördün mü?” dedi

Hakim kızdı: Böyle tatbikat gördün mü!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde “yurtta sulh konseyi” üyelerinin de yer aldığı 221 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan’da görülen duruşmada Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in özel kalem müdürü olarak görev yapan eski kurmay yarbay Bünyamin Tuner, önceki ifadelerini kabul etmedi.

Tuner, emir komuta katında beklerken Güler’in emir astsubayı Mehmet Akkurt ve 4-5 kişilik özel kuvvet personelinin geldiğini, ne olduğunu sorduğunda “Komutanın bilgisi var, tatbikat yapılıyor” yanıtını aldığını, neden kendisinin haberinin bulunmadığını sorduğunda ise “Terör tehdidi var” denildiğini anlattı.

Daha sonra Güler’in elleri plastik kelepçeli halde çıkarıldığını söyleyen Tuner, derdest edilmesine nezaret ettiği iddialarını reddetti.

Mehmet Partigöç’e Yaşar Güler’in zorla götürüldüğünü neden söylemediği sorulan Tuner, “Emir subayı kendisine en yakın kişilerden birisi. Güler götürülürken yanındaydı. Benim bilmediğim, onun bildiği bir durum olabilir. Onların bir tatbikatı için emir vermiş olabilir. Bana anormal geldi ama anlamadığım bir durum olduğunu ifade ediyorum zaten” diye konuştu. Bu cevap üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanığa, “Kaç yıllık askersin, daha önce üst düzey komutanın bağlanarak götürüldüğü tatbikat gördün mü?” diye sordu. Sanık Tuner ise “Görmedim. Ama olmayacağı anlamına gelmez” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

‘Her şeyi organize etti’

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, “Darbe gecesi, Genelkurmay 2. Başkanı’nın Özel Kalem Müdürü’nün bu işi organize ettiğini gördüm” dedi.