Gazete Vatan Logo

Haftada 11 saat ev işi yapmak 900 gram zayıflatıyor

Ev kadınları! Spor salonuna gitmeyi unutun, fit kalmanın ve kilo vermenin sırrı ev işi yapmakta

Haftada 11 saat ev işi yapmak  900 gram zayıflatıyor

Spor salonuna gitmeyi unutun, fit kalmanın ve kilo vermenin sırrı ev işi yapmakta. Kadınların en büyük derdi fazla kiloları, özellikle ev kadınları yoğun ev işleri nedeniyle düzenli spor yapamadıklarından yakınır. Oysa uzmanlara göre her ev kadınının günlük rutini olan evi derleyip toparlamak, temizlik yapmak spor yapmış kadar vücudu şekle sokuyor ve fit bir görünüm sağlıyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre camları silmek, elektrik süpürgesi ile evi süpürmek, toz almak özellikle kadınların bel bölgesindeki fazla kiloların atılmasına yardımcı oluyor.

Uzmanlar yerleri paspaslamanın 314 kalori yakmanızı sağladığını iddia ediyor ve bu aktivitenin bir cheeseburger'e eşit olduğunu söylüyor.. Yerleri silmenin 15 dakika orta tempoda koşmak kadar yoğun bir performans olduğunu ve akşam yemeğinde yenilen bir dilim pizzanın içerdiği kadar kalori yakıyor.

Ütü yapmak da bir paket patates cipsi ile eşdeğer 157 kalori yakmanızı sağlıyor. StarBrands'ın araştırmasına göre sabah yatakları toplamak 20 dakikalık pilates ile eşdeğer kaloriyi (70 k) harcamanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

2 bin 345 kalori yakıp kilo vermenin formülü

Uzmanlar eğer düzenli olarak bisiklete binmiyorsanız yerleri silmenizi öneriyor. Bu çalışma size bir porsiyon peyniri (40gr.) tolore edecek kadar kalori yakmanıza imkan verecektir. Ev kadınları haftada 11 saati ev işleriyle geçiriyorlar ve 2 bin 345 kalori yakıyorlar. Bir dakikalık hafif bir ev işi 72 adıma eşit buradan yola çıkarsak, her gün yarım saatlik bir ev işi fit bir vücuda sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu tempo ise ayda yaklaşık 900 gramlık bir kilo kaybı demek.