Gazete Vatan Logo

Hacıbektaş'ta 43 gözaltı!

NEVŞEHİR’in Hacıbektaş İlçesinde esrar satan ve kullananlara yönelik düzenlenen operasyonda, 43 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hacıbektaş ilçesinde esrar alım ve satımı yapıldığı ve içildiği duyumu üzerine belirledikleri adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda toplam 2 kilo esrar ele geçirilirken 43 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 35’i polisteki sorgularının ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Cuma K, Hamit D, Mesut B, İnayet T, Erdal T, Benan T, Emrah T. ve Yaşar T. ise işlemlerin ardından adliyeye sevkedilecekler.

SİPARİŞLE MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI YAPAN ÇETEYE DARBE: 13 GÖZALTI

GAZİANTEP’te düzenlenen operasyonda, siparişle motosiklet hırsızlığı yapan 13 kişilik bir çete çökertildi.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin 3 aylık planlı çalışması sonucu kentte meydana gelen motosiklet hırsızlığına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonda, suç örgütünü kuran Murat E., Fazlı E., Medet E., Kadir D. ve Mehmet C. ile hırsızlık suçuna karışan 8 kişi olmak üzere toplam 13 kişi yakalandı. Şüphelilerin, aldıkları talimat ve özel sipariş üzerine Gaziantep’ten farklı markalarda motosiklet çaldıkları, çaldıkları motosikletlerin bir kısmını Araban İlçesi ve Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde, bir kısmını da Şanlıurfa’nın Suruç, Akçakale ve Halfeti ilçelerinde gerçek değerinden düşük fiyata pazarlayarak haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada çeşitli markalarda 20 çalıntı motosiklet, 1 sahte plaka, 1 çalıntı araç plakası ve ruhsatı, suçta kullanılan kontak anahtarları, 1 kurusıkıdan çevrilme tabanca ve tabancaya ait şarjör, 1 tabanca, suçta kullanılan cep telefonları ve sim kartlar ele geçirildi. Toplam 33 olaya karışan ve çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

BORNOVA’DA KÜÇÜK BALIK OPERASYONU

İZMİR Bornova Belediyesi zabıta görevlileri, Tarım İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte merkez pazaryerinde küçük balık operasyonu yaptı. Zabıta ekipleri, her tür için ayrı olarak belirlenen balık büyüklüklerinin altında satış yapan üç esnafa 857’şer lira ceza kesti.

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şubesi ekipleriyle birlikte merkez pazaryerindeki balıkçı tezgahlarında kontrol yaptı. Küçük boyda balık satışı yapan 3 esnafa 857’şer TL ceza kesildi. Boyları yasal sınırların altında kalan balıklara ise el konuldu. Balıklar, rapor hazırlanmak üzere Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürüldü.

Halk sağlığına verdikleri önem kadar doğal yaşamın sürdürülebilirliği konusunda da belediye olarak üzerlerine düşen her görevi yapma gayretinde olduklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı CHP’li Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Doğal yaşamın sürdürülebilirliğini sağlamak için karbondioksit salınımını yüzde 20 düşürmeyi öngören anlaşmaya da Avrupalı belediye başkanları ile birlikte imza atmıştık. Denizlerimizdeki balık varlığının sürdürülmesi de soluduğumuz hava kadar önemli" dedi. Başkan Sındır, Bornova Belediyesi zabıtasının Tarım İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte küçük balık satan esnafa yönelik kontrolleri yaparak, yasağa uymayanlara ceza kestiğini belirtti. Başkan Sındır, "Yurttaşlarımızın sağlığı ve denizlerimizdeki balık türlerinin yok olmaması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı