Gazete Vatan Logo

Haberal mütalaayı eleştirdi!

‘Savcı darbeyi yaşasaydı bana bunu söylemezdi’

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, savcıların sunduğu 2 bin 271 sayfalık mütalaayı eleştirdi. Haberal, “Ben cerrahım. Hafta 3-4 tane organ nakli ameliyatı yaparım” diyerek savunmasına başladı. Mütalaanın, iddianamenin aynısı olduğunu söyleyen Haberal, şöyle konuştu: “Acaba yargılama yapılmadı mı, tanıklar dinlenilmedi mi, suçsuzluğumla ilgili delil ortaya konulmadı mı?’ diye kendi kendime sordum. Bana 185 tane soru sordunuz. Şiddet, cebir, terör ve darbe ile ilgili bir tek soru yöneltilmedi. ‘Suçun şudur’ denmedi.”

‘Ya saymayı bilmiyorsun...’

‘Darbeye teşebbüs’ten yargılandığını hatırlatan Haberal, “Teşebbüs etmiyorum. Halk dilinde ’Ya sayı saymayı bilmiyorsun ya da dayak yemedin’ şeklinde bir tabir vardır. İddia makamı herhalde benim gibi darbeyi görmüş, yaşamış olsaydı bunu söylemezdi” ifadelerini kullandı. Haberal, 82 Anayasası’na ‘hayır’ dediğini, ‘Aydınlar Bildirgesi’ için sorgulandığını anlattı.

Dalan’ın telefonu

Sosyal ilişkileri nedeniyle yaptığı telefon görüşmelerinin suç unsuru gibi gösterildiğini söyleyen Haberal, “Bedrettin Dalan telefon ederek, kalbindeki sorun nedeniyle Amerika’da tanıdığım olup olmadığını soruyor. Ben doktorum. Bunun örgütle ne alakası var” dedi.

Savcı’ya ‘demir parmaklık’ cezası

Yargıtay, Bakırköy Savcısı Cevdet Doğan’ı, Adalet Bakanlığına, Mehmet Haberal’ın kaldığı hastane odasına yapılmadığı halde demir parmaklık yapıldığı şeklinde yazı yazması nedeniyle 6 ay, Haberal’ı doktor raporuna rağmen cezaevinden nakletmediği için de 7 ay 15 gün hapisle cezalandırdı.

Haberin Devamı