Gazete Vatan Logo

Seri katiller yeniden yargılanacak


BURSA’dan başlayarak, İzmit, Sakarya, Mersin, Adana ve Ankara’da 2006 yılında bir hafta içerisinde 7 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi yaralayan seri katiller Yiğit Bekçe ile Mehmet Karahasan'a Sakarya’da işlediği cinayetten dolayı verilen hapis cezası Yargıtay Birinci Ceza Dairesi’nce ‘Yargılamada kendi müdafilerini seçemedikleri’ gerekçesiyle bozuldu. Yargıtay'ın bu kararı ile diğer suçlarla birlikte ağırlaştırılmış müebbet hapse mahmum olan seri katiller, cinayetin turunun üçüncü ili olan Sakarya'da işledikleri cinayetten dolayı yeniden yargılanacaklar.
Sakarya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen yıl karar verilen davada, seri katiller Bursa ve Kocaeli’den sonra Sakarya’nın Hendek İlçesi'nde petrol istasyonu çalışanı Mehmet Çakır’ı öldürümüş ve görgü tanığı Dursun Dere’yi de yaralamışlardı. Yiğit Bekçe, Mehmet Çakır’ı kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapis cezasına, cinayeti gizlemek ve delilleri ortadan kaldırmak amacıyla Dursun Dere’yi yaraladığı için de 15 sene hapse mahkum edilirken, arkadaşı Mehmet Karahasan ise kasten adam öldürmek suçuna yardımcı olmaktan 15 sene ve suçun gizlenmesi amacıyla Dursun Dere’nin yaralanması olayına yardım etmekten 15 yıl olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.
Mahkemenin kararı Yargıtay Birinci Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Yargıtay yerel mahkemeye gönderdiği dava dosyasında sanıkların yargılama süresince kendi avukatlarını seçmek istediğini, ancak mahkemenin onlara avukat bulmaları için süre tanımayarak barodan avukat atadığını; bu nedenle de yargılamanın adil gerçekleşmediği görüşünü gerekçe gösterdi. Yargıtay'ın bu kararıyla Yiğit Bekçe ile Mehmet Karahasan Sakarya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanacak.

Haberin Devamı