Gazete Vatan Logo

Engelliler için camiye sandalye...

Engelliler için sandalye konulan camiye ‘kilise’ eleştirisi!

KÜTAHYA’nın Tavşanlı İlçesi'nde engelli ve hastaların oturarak namaz kılması için sandalye konulan camiye, ‘kilise’ eleştirisi yapıldı.
Tavşanlı'da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Aşağı Tekke Camii’ne bir ay önce engelliler, hasta ve yaşlıların oturarak namaz kılması için 10 kadar sandalye konuldu. Cami içindeki sandalyeleri cep telefonuyla görüntüleyen bazı kişiler bunu internet sitelerinde ‘Camilerimiz kiliseye mi benzemeye başladı?’ ve ‘Sandalyeli kilise modelli cami’ başlıklarıyla yayınladı.
Camiye konulan sandalyelere kilese eleştirisi yapılmasına Tavşanlı Din Görevlileri Derneği Başkanı ve aynı zamanda Aşağı Tekke Camii'nin müezzini olan Remzi Beycan tepki gösterdi. Sandalyeleri camiye namaz için gelen engelli ve yaşlılar için koyduklarını belirten Beycan, dernek olarak cemaatin isteği üzerine özürlüler için arka kısma sandalye koyduklarını söyledi. Remzi Beycan, şunları söyledi:
“Halbuki biz bunları camimizdeki engelli ve yaşlı cemaatin daha rahat ve huzurlu namaz kılmaları için koyduk. Camilerde bundan önce birkaç tabure ve eski sandalyeler vardı. İlçe merkezinde bulunan ve klimalı olan camimiz de öğle ile ikindi namazında cemaat sayısı fazla oluyor. Cemaat arasında bulunan engelli ve çok yaşlı vatandaşların ibadetlerini yapmalarını sağlamak amacıyla cami içerisine sandalyeler koyduk. Camiler kilise değildir. Camiye gelen cemaat arasında engelli kimse bulunmuyorsa sandalyelere oturulmuyor. Sandalyeler oturup kalkamayan, ayakta duramayanların namaz kılmaları için konuldu.”
Camiye namaz kılmaya gelenlerden Kadir Konur, “İki kez bel fıtığı ameliyatı oldum. Bu nedenle namazımı sandalye üzerinde oturarak kılıyorum. Yalnız Tavşanlı’da değil gittiğim diğer şehirlerdeki camilerde de sandalye ve tabureler var. Engelli, hasta ve yaşlılar bunların üzerinde oturarak namazlarını kılıyor” dedi.

Haberin Devamı