Gazete Vatan Logo

H&M Türkiye’ye Bakırköy’den giriyor

Dünyanın en büyük hazır giyim markalarından H&M, Türkiye pazarına yeni alışveriş merkezleri ile girecek. H&M, Mayıs’ta Bakırköy’de açılacak Capacity’de bin metrekarenin üzerinde dükkan ayırttı

Uzun zamandır Türkiye’ye gelip gelmeyeceği tartışılan dünyanın en büyük hazır giyim mağazalarından H&M’in ilk mağazalarını nerelerde açacağı belli oldu. Türkiye’ye yerel bir ortakla değil kendi operasyonu ile gelecek olan H&M, bu yıl içinde ve 2008’de açılacak yeni alışveriş merkezi projelerinde yerlerini ayırttı. Şu anda pazarla ilgili altyapı çalışmalarını sürdüren H&M’in Türkiye’deki emlak kiralama ve şirketleşme konusundaki danışmanlığını ise İngiliz Cushman&Wakefield şirketi yapıyor. H&M’in ayırttığı yerlerle ilgili niyet mektuplarını da imzaladığı belirtilirken, mağazaların büyüklüklerinin bin ve üzeri metrekarelere sahip olduğu kaydediliyor. H&M’in Türkiye’de ilk boy göstereceği yer Mayıs 2007’de açılması planlanan ve adı Bakırköy Alışveriş Merkezi olarak bilinen Capacity Alışveriş Merkezi.

Capacity, mağaza kiralamada metrekare fiyatı açısından 160 dolar ile en pahalı alışveriş merkezleri arasında gösteriliyor. Anadolu yakasında Tahincioğlu Ailesi’ne ait yapımı süren residence ve alışveriş merkezi Palladium’da da bir yer ayırtan H&M, ayrıca İstinye Park’ta da bir mağaza açmayı planlıyor.

Palladium’da yerini aldı
Türkiye’ye ilk kez girecek pek çok markayı barındıracak olan Anadolu Yakası’nda Kozyatağı’nda yer alan Palladium, Mart 2008’de açılacak.

H&M’in ayrıca, City’s Nişantaşı gibi yine bu yıl Eylül ayında açılması planan bazı alışveriş merkezleriyle de görüştüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı