Gazete Vatan Logo

H&M açılıyor

En pahalı ürünü 249 TL’lik kadın kabanı olan H&M Cumartesi kapılarını açıyor

H&M Türkiye’deki ilk mağazasının kapılarını Cumartesi günü Forum İstanbul’da açıyor. Mağazada en pahalı ürün 249 TL’lik etiketiyle kaban olacak. Moda devi, açılışta 2 hafta boyunca 2 binden fazla kişinin kuyruğa girdiği Hong Kong ile Japonya’nın rekorunu kırmayı hedefliyor.

Dünyanın fast fashion (hızlı moda) devi H&M fiyat aralığı 3.95-249 TL arasında değişen ürün portföyüyle Cumartesi günü Türk tüketicileriyle buluşacak. Türkiye’deki ilk mağazasının kapılarını Cumartesi günü saat 11.00 itibarıyla Bayrampaşa’da bulunan Forum İstanbul’da açacak olan ünlü İsveçli marka, açılışta olabilecek izdihama karşı da hem güvenlik hem de ürün stoğu için hazırlıklarını tamamladı. Marka, dünya genelindeki 38’inci pazarı olan Türkiye’de açılışta ‘müşteri’ rekoru da kırmaya hazırlanıyor. Açılışta müşteri rekorunu Japonya ve Hong Kong’ta kıran İsveçli devin hedefi 2 hafta boyunca günde 2 binden fazla kişinin kuyruğa girdiği bu pazarları Cumartesi geride bırakmak. En ucuz ürünün 3.95 TL’den satılacağı mağazada en pahalı ürünün fiyatı da 249 TL’lik kabanlar olacak.

H&M mağazası açılmadan rakiplerinin de o güne özel hem ürün hem de fiyat anlamında hazırlandıklarını, asıl şaşırtıcı olanın bunu yapmamaları olacağına dikkat çeken H&M Türkiye Müdürü Leif Spang, “Bizim en büyük rakibimiz yine kendimiziz ve bu işten en kârlı çıkan da tüketici oluyor. H&M en iyi kalite ve fiyatı hedef edinen bir marka” dedi. H&M’in Türkiye’deki ilk mağazasının önce bize gezdiren Spang, kendisinin de AVM’deki rakiplerini gezdiğini belirterek, “Türk perakendecileri çok başarılı buluyorum. Onlardan kesinlikle korkmuyoruz. Bizim en büyük farkımız en son modayı en iyi fiyata vermemiz” diye konuştu. Spang, Forum İstanbul’daki mağazanın 2 bin 300 metrekare olduğunu ve yüzde 50’den fazlasının kadın koleksiyonuna ayrıldığına da dikkat çekti.

38 ülkede var

1947’de kurulan ve 38 ülkede faaliyet gösteren Hennes&Mauritz (H&M) ucuz fiyat politikasıyla ünlü. Merkezi Stockholm’de bulunan markanın 2009 yılı cirosu 17.4 milyar dolar düzeyindeydi. Markanın dünya genelinde 2 bin mağazası ve 76 bin çalışanı var.

H&M’de ne, ne kadar

Kadın tişört: 19.95 (*)

Erkek tişört: 19.95 (*)

Çocuk tişört: 9.95 (*)

Etek: 39-59

Günlük elbise: 39-79

Abiye elbise: 59-99

Jean: 59.95

Ayakkabı: 19-99

Türkler ‘tersine göç’ için sırada

H&M, İstanbul’da mağaza açarak ‘tersine göç’ de başlattı. Leif Spang, İstanbul’da çalışacak bölüm müdürlerinin yurtdışında yaşayan Türkler’den oluştuğunu belirterek, “Yurtdışındaki H&M’lerde çalışıp buraya gelmek isteyen çok Türk var” dedi.

İlk 200 kişiye özel tişört verecek, 30 kişi güvenliği sağlayacak

- Saat 11.00’de kapılarını açacak olan mağazaya gelen ilk 200 kişiye ‘özel tasarımlı’ tişört hediye edilecek.

- Markanın ilk günkü açılışında sayıları 15’i bulan kasalarda kuyrukların hızlı ilerlemesi için görevliler özel bir eğitimden geçirilirken güvenliği sağlamak için 30 kişi görev yapacak.

- H&M’in 2 katlı mağazasında 70 kişi çalışırken açılış dönemi için yurtdışından H&M’in global yapılanmasında görev alan 20 kişilik özel bir ekip gelecek.

- Mağazanın dekorasyonunda Türk halıları da kullanıldı.

- Leif Spang, Türkiye’deki mağazada satılacak ürünlerin ne kadarının Türkiye’den karşılanacağı konusunda bilgi vermezken, ‘Stoklarla ilgili bir sorunumuz olmayacak’ açıklamasını yapması üretimin büyük bölümü Türkiye’den karşılanacak şeklinde yorumlandı.

Aralık’ın ilk haftasında İstinye Park’ta

Türkiye’nin H&M’in dünya genelindeki 38’inci pazarı olduğunu hatırlatan Leif Spang, Türkiye’deki büyüme hedefleri hakkında ise şu bilgileri verdi: “İlk mağazamız Forum İstanbul’un ardından Aralık’ın ilk haftasında İstinye Park’taki mağazamızı açacağız. Şu ana kadar 4 mağaza için imzaları attık ama doğru lokasyonu bulursak cadde mağazaları da devreye girebilir. İlkbahar döneminde ise Sapphire ve Marmara Forum açılacak.”

Haberin Devamı