Gazete Vatan Logo

Güvenlik güçlerinin ‘Sarsılmaz Kaleleri’

Kale Grubu’nun ürettiği piyade tüfeği KCR-556 ile Sarsılmaz Silah’ın geliştirdiği SAR 109T makineli tabanca jandarmadan emniyete kadar çeşitli güvenlik birimlerine teslim edildi. Meskun mahalde etkili olan silahlar özel operasyon birimleri tarafından kullanılıyor

Güvenlik güçlerinin  ‘Sarsılmaz Kaleleri’

Savunma sanayiinde başlayan yerli atağı Türk mühendisleri tarafından geliştirilen silahlarla büyüyor. TSK’ya teslimatları devam eden milli piyade tüfeği MPT-76 ve MPT-55’ten sonra güvenlik güçleri Türk firmalarının ürettiği silahları kullanmaya devam ediyor.

Dakikada 950 mermi

Yakın muharebede etkili olacak KCR-556 piyade tüfeği aynı zamanda ASELSAN üretimi ‘Volkan 4x30i’ görüş sistemiyle de entegre olarak çalışıyor. Testler sırasında üzerinde Volkan görüş sistemi bulunan tüfekler de kullanıldı. Üç namlu modeli bulunan KCR-556 serisinin uzun versiyonunda 368 mm, kısa versiyonunda ise 279 mm uzunluğunda namlu bulunuyor. Tüfeğin yakın mesafeli çatışmalar için geliştirilen versiyonunda ise 190.5 mm kısa namlu kullanılıyor. Seyyar dipçikli uzunluğu 810 mm olan tüfek, 3.2 kg ağırlığında. Dakikada 750 ile 950 arasında mermi atabilen KCR-556’nın etkili menzili ise 400 metre.

Meskun mahal için

Güvenlik güçlerinin kullandığı bir başka yerli silah ise Sarsılmaz Silah tarafından üretilen SAR 109T makineli tabanca oldu. JÖAK timleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile farklı güvenlik birimlerine teslim edilen SAR 109T makineli tabancaların özellikle meskun mahal operasyonları için geliştirildiği belirtiliyor. Yakın muharebede kullanılabilen, taktik ihtiyaçları karşılamaya yönelik geliştirilen tabanca, yüksek hızda çalışma kapasitesiyle dikkat çekiyor. Modüler gövde yapısı sayesinde görüş sistemleri dahil her türlü aksesuar takılabiliyor. Sarsılmaz yetkililerinin VATAN’a verdiği bilgiye göre 2.26 kg ağırlığındaki SAR 109T Makineli tabanca başta ABD olmak üzere yurt dışında da ilgiyle karşılanıyor.

Haberin Devamı

İlk kafile teslim
MPT-76 üretimindeki yüklenicilerden biri olan savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren Kale Grubu’nun ürettiği 5.56 mm kalibrelik Kale KCR-556 tüfeği bir süredir Jandarma Genel Komutanlığı’na ait birimler tarafından test ediliyordu. Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve özel operasyon birimi olarak görev yapan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timlerinin denediği KCR-556’nın kabul testleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. VATAN’ın edindiği bilgiye göre jandarma ile birlikte TSK’ya da verilecek KCR-556 tüfeklerinin ilk kafilesinin teslimi de yapıldı.

Haberin Devamı