Gazete Vatan Logo

Günlük kiralama turizmle patladı

Turizmde yaşanan hareketlenme günlük araç kiralama sektörünü uçurdu. Enterprise CEO’su Tangün, “Sektörümüze olan talep katlandı. Sadece biz yüzde 95 büyüdük. Yeni yatırımlarla pastadaki payımızı artıracağız” dedi

Günlük kiralama turizmle patladı

Türkiye son 10 yılda turizimde önemli bir aşama kaydetti. Yabancı turist sayısı bu dönemde 25 milyonlardan 41 milyona kadar çıkarken deniz, kum ve güneş tatili yapan yerli vatandaş sayısı da 2.5 milyondan 6 milyona kadar yükseldi. Pazardaki bu hareketlenme yan sektörlerdeki yatırımları tetikledi.

Bunlardan biri de günlük araç kiralama sektörü oldu. 60 yıllık dev bir firma olan ve 2014’te Türkiye pazarına giriş yapan Enterprise da Türkiye’nin bu potansiyelini sonuna kadar kullanmak istiyor. Özellikle Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi pazarlardan gelen müşterilerin buradaki ulaşım ihtiyaçlarına cevap vermek isteyen firma özel uygulamalar ile yabancı müşteri sayısını artırmayı hedefliyor.

Yüzde 95 büyüdü

Enterprise’nin turizm sektörünü çok önemsediğini ve globalde diğer ülkeler içerisinde en dikkat çeken ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Turizmle hava ulaşımı artmaya başladı. Bu bizim büyümemizi tetikledi. Geçen yıla göre yüzde 95 büyüdük. Biz de bu alanda yeni yatırımlar yaptık. Filomuzu gençleştirdik. VİP araç filomuzu genişlettik. Şimdi de turizme özel uygulamalar geliştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İNTERNET ÖN PLANDA

Araç kiralamanın gittikçe internete kaymaya başladığını söyleyen Özarslan Tangün, turizmdeki hareketlenme ile burada da yüzde 30’luk bir artış yaşandığını belirtti. Tangün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençler uygun fiyata gezebileceği kadar yeri gezmek istiyor. Biz de gençler için Alamo uygulamasını getirdik. Araçlar mobil uygulama üzerinden kiralanacak. Dolayısıyla ofis gideri azalacak. Biz de buradaki avantajı müşteriye yansıtacağız. Araçlar istenilen sigorta paketini alabilecek. Yurt dışından gelen turistler de bu uygulamayı kullanabilecek.”

PAYLAŞIMLI TRANSFER

Turizm sektöründeki gelişmelerin VİP taşımacılık alanında pozitif bir etki yarattığını belirten Özarslan Tangün, “Havalimanı transferleri için insanlar artık VİP araçları kullanmaya başladı. Özellikle Arap turistlerin gözdesi Trabzon ve çevresindeki hareketlenmeden sonra VİP filomuzu büyüttük. Anadolujet ile iş birliğine gittik. Entransfer uygulamasını devreye aldık. Paylaşımlı havaalanı transferi yapmaya başlayacağız. Ücret 19 lira olacak. Yolcular evinden alınıp havaalanına VİP araçlarla bırakılacak” dedi.

Haberin Devamı