Üst akıl soruları!

Başbakan Binali Yıldırım “ Türkiye’yi hedef alan bütün terör örgütlerinin arkasında bir üst akıl var. O üst akıl karşımıza çıkamıyor, bunları Karagöz-Hacivat gibi oynatıyor” dedi.

Bu “üst akıl” bugüne kadar Türkiye’nin yaşadığı birçok olayda başroldeydi, hep ondan söz edildi ama ne yazık ki hala “kimdir, hangi ülke veya liderlerdir” açıklanmadı.

Oynanan oyun Karagöz-Hacivat gibi eğlenceli anlar yaşatmıyor, tam aksine ülkede yaşamı cehenneme çeviriyor ve bölme amacı taşıyor.

Örneğin “PYD’yi ve onunla aynı örgüt olan PKK’yı” yöneten, çoğu kez bu örgütle DAEŞ ortak çalışıyormuş gibi dönüşümlü canlı bomba eylemleri yaptırtan, Suriye’nin kuzeyinde sınırımızda DAEŞ’in ele geçirdiği yerleri savaşmadan PYD’ye bıraktırtan üst akıl kimdir?

Örneğin “bu üst akılın Barzani ve IBKY ile bağlantıları” nedir?

İkinci kandil

IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Başkanı Mesut Barzani’nin liderliğini yaptığı KDP (Kürdistan Demokrat Partisi) Başkanlık Konseyi üyesi Ali Avni Musul’la ilgili bir açıklama yaptı.

PKK Musul’un Sincar ilçesinde dağda tünel kazarak “2’inci bir Kandil” kuruyormuş.

Haberin Devamı

Ali Avni “Tahran yönetiminin Ortadoğu’da Şii Hilali diye adlandırılan planı harekete geçirmeye çalıştığını, PKK’nın da önemli bir rol üstlendiğini” söylüyor. İran ve Esad rejiminin de “KDP’ye karşı” siyaset yürüttüğünü ekliyor.

Bu açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Musul için söylediği “DAEŞ’ten temizlendikten sonra orada Sünni Arapların, Türkmenlerin, Kürtlerin olmasını istiyoruz” sözlerine karşı bir kışkırtma havası seziliyor.

Suriye’nin kuzey illerini PYD’ye bırakarak güneye çekilen Esad’ın kendisiydi.

PKK-PYD sınır boyumuzda kentleri alırken aynı anda Rusya’yla birlikte Türkmendağı’nı bombalayan, adeta PYD’ye koridoru açmaya çalışan da Esad’dı.

Barzani isteseydi…

“Kürtlerin her yerdeki başarısı bizim başarımızdır” diyen, PYD’nin Suriye Kürdistanı için çalışan Barzani şimdi neden PKK’nın 2’inci Kandil’ini ihbar ettirsin?

Sadece “PKK’nın da Musul operasyonunda yer alacağını” haber vermektedir.

Böyle olmasaydı; Türkiye PKK’ya operasyon yaparken “siviller ölüyor, PKK Irak Kürdistanı’nı terk etsin” diyen Barzani, ikinciyi haber vermeden önce bugüne kadar “1’inci Kandil”den PKK’yı çoktan çıkarırdı.

Haberin Devamı

ABD’nin rolü

Irak Dışişleri Bakanı Caferi “Barzani’ye yakın Rudaw TV”ye bir kez daha; “Türkiye Irak’tan hemen çekilmeli, egemenliğimiz ihlal ediliyor dedi.

ABD ve Koalisyon güçleri de Irak’ın bu görüşünü destekliyor.

Üstelik ABD hala “PYD-YPG bizim için DAEŞ’e karşı önemli bir güç” diyor ve tablo “PYD-PKK’nın da bu operasyonda yer alacağını” gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz Koalisyon Güçlerinin yanında yer almaya kararlıyız” sözünden dönmedi.

Bu durumda “üst akıllar”a bunun nedeni; “Eğer niyet DAEŞ’e operasyonsa, bizimle daha güçlü olmayı neden istemiyorsunuz” sorusu açık açık sorulmalı değil midir?

Bir yanda Suriye’de “tek başımıza desteklediğimiz ÖSO’nun yanında” Dabık’a saldırı yaparken, Irak’ta da ciddi bir risk aldığımıza hiç şüphe yok!

DİĞER YENİ YAZILAR