Türkiye’deki terörün sorumluları!

Türkiye, tarihinin en karışık ve zor dönemlerinden birinin içinde ve sorunlar bitmek bilmiyor.

Bir yanda PKK terörü, bu terörle PYD ile IŞİD bağlantıları, diğer yanda Suriye cephesindeki savaş ve FETÖ ile mücadele zor olduğu kadar, yarattığı mağdurların çokluğu da göz ardı edilecek gibi değil.

Her ne kadar bazılarımız terörle mücadele eden veya Suriye’de savaşan askerlerimizin neler yaşadığını hiç fark etmiyor gibi görünse de, geriye kalanlarımız haberlerde dayanılmaz görüntülerle karşı karşıya...

Örneğin; bunlardan biri Suriye hudut karakolunda nöbet tutan Selçuk Çuhadar isimli askerle ilgiliydi.

En fazla 19-20 yaşında görünen askere bir bayram sürprizi yapılmış ve annesiyle babası nöbet sırasında yanına getirilmişti.

Anne ve baba ağlıyor, asker şaşkınlık ve mutluluktan ne yapacağını bilemiyor ve “bir daha hiç karşılaşmayacakmış gibi” acıyla karışık bir sevinçle kucaklaşıyorlar.

Bir daha… Bir daha…

Elçin, Ecrin, Yusuf…

Bir başka dayanılmaz tabloyu Pazartesi günü gazetelerde gördük. Yüzlerce genç asker gibi Güneydoğu’da şehit olan uzman çavuş Mehmet İlker Şahin’in küçük ikiz kızları Elçin, Ecrin ve bebeği Yusuf annelerinin yanında…

Haberin Devamı

Babalarının cenazesiyle aynı uçağa binmek üzereler. Bebek bir kadın askerin kucağında, ikizler ellerindeki oyuncaklara sarılmış, annelerinin elinden tutmuş yürüyorlar.

Allah o anneye ve yavrulara, Selçuk Çuhadar ve onun gibi askerlerimizin ailelerine dayanma gücü ve sabır versin.

“Bu ne acımasız bir dünya, neden bir türlü sığamıyorlar, huzur ve barış içinde yaşamak bu kadar mı zor” diyor insan.

Bir yanda bu acılar yaşanırken ABD ile Rusya’nın saçma kavgası hiç de önemli ve samimi görünmüyor.

ABD-Rusya, IŞİD vs…

Neymiş efendim, ABD “Rusya bizim IŞİD’le mücadelemizin altını oymak istiyor” demiş. Rusya ise “ABD’nin Suriye rejim güçlerine saldırı düzenlemesi çok şüpheli. Beyaz Saray IŞİD’i koruyor” demiş.

Her iki ülke PYD’nin kuzey Suriye’deki ilerleyişine Esad güçleriyle ortaklaşa destek verirken aralarında sorun çıkmıyordu.

İkisi de inandırıcılıktan uzak “IŞİD’le savaşıyoruz” iddialarıyla kendi hesaplarına göre istedikleri yolda yürüdüler.

Haberin Devamı

Şimdi Rusya ve ABD “Suriye’yi ve büyük ihtimalle petrol bölgelerini paylaşma” konusunda çıkar çatışması içindeler.

Bu çatışmaları da Türkiye ile yakından ilgili.

Bizim yanlış “çözüm süreci” politikamız dışında, ABD ve Rusya’nın “PYD’ye verdikleri destek ve onlara Suriye’de kazandırdıkları topraklar” Türkiye’deki bitmeyen PKK terörünün baş nedenlerinden biri.

Kısacası, iki ülkenin şimdi giriştiği çıkar kavgası bize verdikleri zararı unutturacak kadar ciddi değil.

Emniyet uyarısı

Emniyet’ten 81 ile gönderilen istihbarat raporunda “Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızan” PKK’lı teröristlerin güvenlik güçleri ve sivil halkı hedef alabilecek intihar saldırıları yapabileceği bildirilmiş.

Aslında artık teröristlerin “dışardan içeri sızması” gerekmiyor, Türkiye’nin içine tahminlerin üstünde yayılmış durumdalar.

Bununla birlikte “sınırlarımızın hala geçişlerine müsait olduğunu” anlatan bu “sızma” olayını açıklığa kavuşturmak gerekmiyor mu?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR