Büyük zafer ve savaş!

Bugün İstiklal Savaşı’mızın zaferle sonuçlanmasını sağlayan Büyük Taarruz’un kazanıldığı günün yıldönümüdür.

Mustafa Kemal’in 26 Ağustos’ta başlattığı ve Yunan ordularına karşı “kendisinin de cephede bulunarak yönettiği”…

Bu nedenle “Başkumandanlık Meydan Muharebesi” adını alan Büyük Taarruz 30 Ağustos’ta Türklerin kesin zaferiyle bitmişti.

Orduyu överek…

Her karış toprağı düşman işgali altındaki bir ülkeden özgür ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti yaratan Atatürk Büyük Nutku’nda “Tasarladığımız kesin sonuç 5 günde alınmış oldu” dedikten sonra şöyle devam ediyordu:

“….Düşman ordusunu tamamıyla yok eden veya esir eden, kılıç artıklarını Akdeniz’e, Marmara’ya döken harekatımızı açıklayıcı ve vasıflandırıcı söz söylemeyi gereksiz sayarım.

Her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş bir zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekat Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kez daha geçiren muazzam bir eserdir.

Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun başkomutanı olduğumdan mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.”

Haberin Devamı

En zor savaşları “bizzat ordusunun başında bulunarak yöneten” Büyük Önder’in bu tevazusu, dünyaya parmak ısırtan zaferleri kazanırken “gelecekteki tehlikeleri de gören ve o yıllarda uyaran geniş vizyonu” ona karşı bugün de eksilmeyen sevgi ve hayranlığın ana nedenidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gururla kutluyoruz.

Fırat’ın doğusu-batısı…

Güneydoğu’da hain terör saldırılarının, verdiğimiz şehitler ve yaralıların arkası kesilmiyor.

Cumartesi günü Diyarbakır Havalimanı polis kontrol noktasına PKK roketatarlı saldırı yaptı, Pazar günü Siirt ve Hakkari’de saldırdılar.

Mardin’de PKK’ya ait sığınakta “bombalı araç saldırılarında kullanılan patlayıcı; 7 ton Amonyum Nitrat” , Hakkari’de PKK’nın eylem için hazırladığı bomba yüklü 3 araç bulundu.

Güneydoğu terörü ve bulunan bombalar birebir “Suriye’deki PYD ilerleyişi”yle bağlantılıdır.

Bu nedenle “Fırat’ın batısı, doğusu” demeden en başta tepkimizi ortaya koymamız gerekiyordu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Cerablus operasyonunda PYD karargahında yakalanan teröristlerin kollarında “Apo armaları” var.

ABD’nin çifte standardı

ABD “PYD’nin içinde savaşan kendi askerleri”nin “PYD ile PKK bir örgüt, her yerde Apo posterleri var” benzeri açıklamalarını görmezden gelmişti.

Hiç değilse şimdi bu net görüntüye inanması ve “müttefik ülkede her an terör saldırısı yapan PKK’yı desteklememesi” gerekir.

Oysa dün ABD Dışişleri’nden (Pentagon) yapılan açıklamada “YPG-PYD büyük oranda Fırat’ın doğusuna geçti. IŞİD olmayan bölgede PYD’ye müdahale kabul edilemez” dendi.

Oysa Rusya “IŞİD’in olmadığı bölgede Türkmenlere bomba yağdırırken” ABD’den tek itiraz gelmemiş, PYD koridoruna yarayacağı için Türkmenlerin göç etmesini öylece izlemişti.

Bu operasyonun “Menbiç’e ve Fırat’ın doğusuna büyüyeceği” ÖSO’nun bazı açıklamalarında var.

ABD, Rusya ve Esad faktörleri, onların ve terör örgütlerinin yaratabileceği riskler iyi hesaplanmalıdır.!

DİĞER YENİ YAZILAR