Kılıçdaroğlu’na saldırı, Suriye ve terör!

Dün Ana Muhalefet Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesi yakınlarında teröristlerin silahlı saldırısına uğradı.

Öndeki güvenlik aracının dikkati sayesinde Kılıçdaroğlu’nun hayatı kurtuldu ama çıkan çatışmada 1 er şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyor, Şehidimiz’e Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

FETÖ üyelerini temizlemek için kısa sürede on binlerce kişinin ortaya çıkarılmasını sağlayan dikkat acilen “IŞİD, PKK ve Türkiye’ye yayılmış diğer terör örgütlerinden nasıl kurtulacağımız” konusunda da gösterilmelidir.

Toprak bütünlüğümüz…

Başbakan Binali Yıldırım, Çarşamba günü başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan söz ederken: “Ana mantık DEAŞ ile mücadele etmek. Suriye’nin gelecekte toprak bütünlüğünü bozmadan, bütün etnik grupların birlikte yaşadığı bir Suriye inşa etmek. Böyle bir hedef var. Cerablus dahil bütün alanın PYD-YPG’den temizlenmesi gerekir” dedi. Türkiye’nin sınırına çok yakın noktadaki Cerablus’a yaptığı operasyon IŞİD’i oradan göndermek için olduğu kadar, bu kentin de “IŞİD’den PYD’ye geçişini” engellemek içindi.

Artık Hükümet de kabul ediyor ki “IŞİD ile PYD’nin savaştığı” iddiası doğru değildir.

Haberin Devamı

Çoktan anlamış olmamız gereken gerçeklerden biri, Barzani’nin de bir süre önce söylediği gibi “Artık Suriye’nin toprak bütünlüğünden söz edilemeyeceği”dir.

Türkiye “Suriye’nin toprak bütünlüğünün kendisinin geleceğiyle yakın ilişkisi olduğunu” daha PYD ilk kantonlarını alırken ve ilan ederken fark etmeli ve tepkisini net şekilde o zaman ortaya koymalıydı.

Fırat’ın doğusu ne olacak?

Şu anda düşünmemiz gereken şey, Suriye’nin kuzeyindeki PYD koridorunun “Cerablus şimdilik korunsa da” Türkiye’de PKK ve IŞİD terörünü arttıracak ve kendi toprak bütünlüğümüzü tehdit edecek duruma gelmemesidir.

Çarşamba akşamı CNNTürk’teki tartışmada Emekli Albay Mustafa Önsel’in (Ağacın Kurdu isimli önemli kitabın yazarı) tespitleri çok yerindeydi. Önsel, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin “Irak Kürdistanı olduğunu, bu bölgedeki petrol düşünüldüğünde Akdeniz’e açılacak bir kapıya gereksinim duyulacağını, Hatay’ın bile tehlikeye girebileceğini, Barzani’nin de değişebileceğini” söyledi.

Haberin Devamı

Hemen “Kürt meselesi ile PYD ve PKK’yı ayıralım” tepkisiyle ve Barzani’yi savunma tepkileri geldi. Oysa, Barzani’nin Ankara’da uzlaşı içinde görünmesine rağmen yarın ne yapacağı belirsizdir. Bu nedenle Fırat’ın sadece Batı’sı değil, doğusunda oluşturulan PYD bölgesi de aynı tehlikeyi taşıyor.

Barzani TV’si!

Bugün “Kürt meselesi” nedir diye sorulduğunda ortaya “4 parçalı Kürdistan” projesi çıkmaktadır. Barzani yönetimine yakınlığıyla biline n Rüdaw TV’de hava durumu bülteni verilirken arkadaki haritada “Erzurum, Sivas, Ağrı, Van, Hatay, Mersin, Malatya gibi illerimiz Kürdistan içinde” gösteriliyor. Mesut Barzani’nin, Irak’ta bulunan Duhok’ta “Suriye Kürdistanı Sözleşmesi’ne öncülük” ettiğini de hatırlayalım. Gözlerimizi gerçeklere daha fazla kapatamayız!

DİĞER YENİ YAZILAR