ABD, Gülen ve PKK terörü!

Eski ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey “15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve Cemaat yapılanması” hakkında açıklama yapmış.

Wikileaks belgelerinde Jeffrey’in “Gülen yapılanmasının devlet içindeki gücünün endişe verici boyutlara ulaştığını Washington’a bildirdiği” de vardı.

Bu bilgileri Balyoz-Ergenekon davaları devam ederken vermiş. Hürriyet’teki röportajda da bu yapılanmanın geldiği nokta, 15 Temmuz olaylarıyla ilgili önemli bilgiler bulunuyor.

Tabii sonuç olarak “ABD o dönemde aldığı bu bilgileri ne yapmış? Gülen’i muhafaza etmeye neden devam etmiş ve bunları Türkiye’ye zamanında açıklayıp ortak hareket etmemiş, böylesi felaket bir olayı önlememiş” gibi sorular ortaya çıkıyor.

Türkiye tarihindeki en kötü dönemlerden birini 15 Temmuz nedeniyle yaşadı, bir müttefik, bir dost ülke bu olay yaşanmadan yardımcı olamaz mıydı?

Diyarbakır’da bombalı saldırı

Diğer ülkelerdeki her gelişmeyi mikroskop altında takip eden, Türkiye’deki PKK ve IŞİD bombalı saldırılarını bile vatandaşlarına önceden haber veren ABD acaba 15 Temmuz konusunda hiç mi istihbarat almadı?

Haberin Devamı

Şimdi Türkiye’deki yönetime sempatik görünecek sözler söylemek yeterli midir?

Son günlerde yine Güneydoğu’da devamlı olarak PKK’nın bombalı, silahlı saldırılarında şehitler veriyoruz.

Artık genellikle bombalı araçla veya yola bomba döşeyerek asker ve polisleri topluca şehit ediyorlar.

Dün de terör örgütü Diyarbakır’da Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği’ne bomba yüklü araçla saldırdı. Yazımı yazdığım saate kadar 2 polis memuru şehit oldu, 2 sivil vatandaş hayatını kaybetti.

21 yaralı var ve bunların kaçının kurtulabileceği de belli değil.

Jeffrey ne düşünüyor?

Bu saldırıda yakında bulunan 2 akaryakıt istasyonu, araçlar ve bir yolcu otobüsü hasar görmüş. Mutlaka yaralılar vardır.

Ya o akaryakıt istasyonları patlasaydı? Ya yolcu otobüsü ve araçlarda çok sayıda insan ölseydi?

James Jeffrey sadece FETÖ ve darbe girişimi konusunda konuşmuş. Wikileaks dışında her soruyu cevapladığına göre şu soruları da cevaplaması iyi olur.

Mesela Kuzey Suriye’de PYD-PKK ilerlemesi için ne düşünüyor? Oradaki bu gelişmelerin “Güneydoğu’daki PKK terörüyle bağlantısı” hakkında ne düşünüyor?

Haberin Devamı

PYD geçen Cuma “ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri”nin desteğiyle ve “IŞİD’i çıkaracağız” diyerek girdiği Menbiç’ten Sünni Arap ve Türkmenler’i sürmeye hazırlanıyor.

Tehcir ve temizlik

IŞİD aynen Tel Abyad’daki gibi savaşmadan terk etmiş Menbiç’i…

ABD önceleri “muhaliflere yardım edeceğini” söylüyor hatta onları eğitiyordu. Sonra her nasılsa birden sadece PYD-PKK ikilisine destek vermeye başladı.

Devlet kurmaları için kalan son noktalardan biri olan Menbiç için muhalifler;

“PYD her zaman tehcir ve etnik temizlik politikası izlemiştir. PYD safında çatışmayan aileler Menbiç’e alınmıyor. Bu durum PYD’nin ilçede nüfus yapısını değiştireceğini gösteriyor”demişler.

Nitekim PYD nüfus müdürlüğü ve Tapu sicillerinin bulunduğu binaları yakmış.

ABD’nin acilen bu konuları da açıklaması gerekmiyor mu?

DİĞER YENİ YAZILAR