Gülen’in haki cüppesi!

Cuma günü Hakkari Çukurca’da PKK’LI teröristlerin silahlı saldırısında 5 askerimiz daha şehit oldu, 8 asker de yaralı.

Güneydoğu’da ve sınırımızın Suriye tarafında Türkiye aleyhine planlar, saldırılar sürüyor. Bu konulara eğilmekte artık zaman kaybetmemek şarttır.

Bugüne kadar IŞİD, Esad ve Rusya tarafından her türlü katliama uğratılan Türkmenler ise bu kez Halep’te sıkıntı içinde.

Rejim güçlerinin “muhaliflerin olduğu bölgelere” yaptığı hava saldırıları nedeniyle haftalardır susuz kalan Türkmen ve Araplar aynı zamanda elektriksiz yaşıyor.

Dünyanın öbür ucundaki ülkelere maddi manevi yardım yapmaya çalışan bir devletin sıkıştırılan soydaşlarımız; Türkmenler için de bir şeyler yapması, gayret göstermesi gerekiyor.

Gündem darbe girişimi

Emekli Deniz Kurmay Albay, eski SAT komandosu Ali Türkşen birkaç gün önce katıldığı televizyon programında şöyle dedi:

“Bu kadar olay üzerine hiç istifa olmayınca, emekli olduğum halde istifa edesim geldi”.

Dinlerken insanı gülümseten ama aynı zamanda düşündüren bir söz.

Haberin Devamı

Her gün “darbe girişimi ile ilgili”yapılan yeni açıklamaları, verilen ifadeleri duydukça daha da çok düşündürüyor, zira yapılan her açıklamada yeni soru işaretleri var.

Bugüne kadar Genelkurmay’ın, komuta kademesinin saatler önce MİT’ten uyarı gelmesine rağmen nasıl olup da darbe girişimini zamanında önlemediği, tam aksine tüm komutanların hiç sorun yokmuş gibi davrandığı konusunu…

Yıllar öncesinden TSK’ya çalıntı sorularla giren ve önü açılarak terfi ettirilen, hakkında kitaplar makaleler yazılan FETÖ’cü subayları nasıl fark etmediği konularını tartıştık.

MİT soruları

Bugün MİT’le ilgili noktalara bakalım.

Fethullah Gülen ordudaki müritlerine darbe girişimi işaretini aylar önce “haki cüppe giyerek” vermiş.

MİT, FETÖ üyelerinin kriptolu yazışma sistemini kırarak FETÖ üyesi olabilecek; 600’ü üst düzey asker, 40 bin kişiyi tespit etmiş.

Gülen’in 21 Mart 2016’daki haki cüppe mesajını da fark etmiş ancak “darbeyle ilgili bir mesaj olabileceği” düşünülmemiş.

Bu anlaşılamayacak birinci hatadır. Aynen CİA gibi “terör örgütlerinin içinde bile ajanları olduğu” tahmin edilecek olan bir istihbarat örgütü öncelikle ordu içindeki böyle bir hazırlığı önceden haber almalıdır.

Haberin Devamı

Alamadıysa bile, orduda 40 bin FETÖ üyesi tespit edilmişse mesajları doğru okumalıdır.

Akar aramayınca…

15 Temmuz’da olağandışı hareketliliği görüyor. Genelkurmay hem faksla, hem de Hakan Fidan’ın Hulusi Akar’la yaptığı görüşmede uyarılıyor.

Fidan sonra MİT merkezine dönerek “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bilgilendirmek için” Akar’dan telefon bekliyor ama o sırada Akar’ın rehin alınması nedeniyle haber alamıyor.

Genelkurmay Başkanı Akar bu kadar önemli bir haberi almasına rağmen neden derhal (düğünlerde olan) tüm kuvvet komutanlarını ve üst düzey siyasetçileri bilgilendirmek yerine rehin alınana kadar makamında oturup bekliyor?

Hakan Fidan neden her ihtimale karşı o anda Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a haber vermiyor?

“Dereyi geçerken at değiştirilmedi” ama bu sorular da cevabını bulmalıdır.

DİĞER YENİ YAZILAR