İnsanlığın zirvesinde!

“İnsana değer vermeyi anlamak için insan olmak gerekir” derdi bir büyüğüm… Bu sözün ne kadar önemli olduğunu zaman geçtikçe daha iyi anladım.

Değerli dostlarım Ali-Benta Şen ve Süha-Deniz Tanık sevgili torunlarını, çocukları Adnan-Begüm Şen çifti canları evlatları Alp’i iki yıl önce henüz 15 yaşında bir trafik kazasında kaybettiklerinde en büyük acıyı yaşadılar.

Biz dostları ve sevenleri de onlarla bu üzüntüyü paylaştık.

Alp Şen diğer gençlerden farklıydı, o çok genç yaşında bile Biyoloji Öğretmeni Ceyda Yılmaz’ın önderliğinde, kendisiyle aynı duyguları paylaşan birkaç arkadaşıyla “binlerce çocuğun da bir ümit ışığı beklediği” çok önemli bir hastalığın tedavisi için gerekli adımları atmak için yola çıkmış, etkili bir projeyi gerçekleştirme çalışmaları yapmıştı.

Anemi, lösemi gibi kan hastalıklarının ileri evrelerinde, hayat kurtarmak için gereken “uygun kemik iliği nakli” için “doku tipleme analizi”ni gerçekleştirecek kitleri almak üzere önce kendi gayretleriyle para topladılar.

Hayal gerçekleşiyor!

Haberin Devamı

“Enka iyİLİK Projesi” ismiyle çıktıkları yolda sağladıkları başarılarla, kısa sürede yaptıkları aralıksız çalışmalarla kendilerini bile şaşırtacak kadar bağış toplayarak çok sayıda kan analizi yapılmasını sağladılar.

Alp Şen’in çok genç yaşında, bir yetişkinden bile beklenmeyecek duyarlılıkla başlattığı proje “Alp’i ölümsüz yapacak, milyonlarca insana hayat verecek” şekilde Şen ailesi tarafından büyütüldü.

Önce çocuk hastalıkları konusunda bilinç oluşturmak, Yardıma muhtaç çocuklara eğitim desteği de sağlamak üzere “Alp Şen Vakfı” kuruldu, ailenin de büyük katkısıyla İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankası için çalışacak özel bir laboratuvar hazırlandı.

Bugüne kadar “analizi gerçekleştirecek kitlerin eksikliği” nedeniyle 16 yılda 28 bin gönüllü verici analizi yapılmışken “İstanbul Tıp Fakültesi Alp Şen Doku Tipleme ve Genetik Araştırma Laboratuvarı” ile yılda 16-21 bin arasında analiz gerçekleştirilebilecek.

Siz de katılın!

Salı günü Fakültede laboratuarın “İstanbul Tıp Fakültesi Aziz Sancar Amfisinde”ki açılışında bulunarak, Nobel Ödülü alan bilim adamımızı da anarak Alp ve arkadaşlarının sayesinde yeşeren o “yaşam kazandırma” heyecanını paylaştım.

Haberin Devamı

Çocuklar başta olmak üzere “kan hastalıklarından hayat kaybı”nı önlemek için dokuların genetik yapısının tutması gerekiyor.

Bu uzun bir araştırma süreci gerektirmekle ve adı “kemik iliği nakli” olmakla birlikte, tüm gönüllülerin Üniversite’ye başvurarak ve “sadece kan vererek” hayat kurtarabileceği bilgisini de sizinle paylaşmak isterim.

Şen ailesini ve projeye katkıda bulunan herkesi gönülden kutluyor, Alp’in, yaşattığı her gençte, her çocukta yaşayacağına inanıyorum.

MHP kurultayı

Yargıtay’ın Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin “MHP’de olağanüstü kurultaya gidilmesi” yönündeki kararını oy birliğiyle onadı.

Bahçeli “10 Temmuz’da kurultayın yapılacağını” açıklarken, kurultay isteyen genel başkan adayları ve delegelere veryansın etti.

Bu tutum yanlıştır, muhalefet liderlerinin “koltuk yerine ülke düşünmelerinin” tam zamanıdır!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR