Teröristin füzesi!

Bir hafta önce, 13 Mayıs’ta PKK Hakkari Çukurca’da askeri üsse saldırı düzenledi, çatışmada 6 asker şehit oldu.

Destek için çatışma bölgesine sevk edilen 2 F16 taarruz helikopterinden biri yerden açılan ateş sonucu düştü, 2 askerimizi daha şehit verdik..

Genelkurmay “helikopterin PKK’lılar tarafından düşürüldüğünü” kabul etti.

“Ülke içinde ilk kez” bir helikopter teröristler tarafından düşürüldüğü için olay çok önemli, buna rağmen gündemdeki “daha az önemli konular” arasına giremedi.

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar; PKK’nın kolu PYD’ye hem ABD’nin, hem de Rusya’nın silah verdiğini…

Bu füzelerin “bir ülkenin onayı olmadan alınabilecek füzeler olmadığını” söylüyor.

Kendi topraklarında…

Helikopterler Güneydoğu’da çatışmalara giren, her an terör tehdidi altında olan güvenlik güçleri için cephane ve kumanya taşıyor.

Operasyonlarda, saldırılarda hava desteği sağlıyor. TSK kendi ülkesinin topraklarında güzergah mı değiştirecek, bunu terör örgütünün kontrol sağladığı bölgelere göre mi yapacak?

18 Nisan’da İngiliz Daily Telegraph gazetesi “Kürt güçlere gönderdikleri silahlar” için bu ay başında cephane de gönderileceğini yazdı.(Batı için PYD-PKK, peşmerge fark etmiyor, hepsi “Kürt güçler”).

Haberin Devamı

Abd’ye, abd’den eleştiri!

İki gün önce ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından düzenlenen “Suriye’deki Savaş” oturumunda ABD’nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford nihayet “PKK-PYD ilişkisini ve ABD’nin onlara verdiği desteği” dile getirmiş.

“Şu anda Kürtlerin yapmaya çalıştığı şey Kuzey’de Afrin’den Doğu’ya kadar kantonları birleştirerek kendi devletlerini ortaya çıkarmak değil mi” sorusuna verdiği cevap, neredeyse Kobani olayından başlayarak yazdıklarımızla bire bir örtüşüyor.

Ford’un sözleri şöyle; “Evet, kesinlikle doğru. Bununla ilgili soru işareti yok. PYD ile PKK’nın bağı var. Bölgede hem IŞİD, hem Esad’la savaşan başka gruplar da var ama onlar PYD’nin aldığı gibi bir destek almadılar”.

Toplantıda Florida Senatörü Marco Rubio da “ABD’nin PYD’ye desteğini” eleştirmiş.

Peki, Türkiye her gün asker-polis-sivil onlarca insanını teröre kurban verirken acaba ABD yönetiminin, Obama’nın cevabı neden duyulmuyor?

Haberin Devamı

Pazar günü başbakan seçilecek olan Binali Yıldırım “Terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız” dedi.

ABD ve AB’nin, Rusya’nın silah ve diğer desteklerini kesmeden gerçekleştirmek mümkün değil!

Türkan Saylan gecesi

ÇYDD’yi kurarak “çağdaş bir toplum” için on binlerce gencin eğitimini sağlayan, çeşitli bölgelerde okullar, kız yurtları açtıran, sağlık alanında büyük hizmetler veren Prof. Dr Türkan Saylan ölüm yıldönümü olan 18 Mayıs’ta büyük bir törenle anıldı.

Ağır hastalığı ve ağır baskılara rağmen son nefesine kadar ülkesine hizmet için verdiği mücadele, onun kaybından sonra çok zor ve sıkıntılı bir dönemde ÇYDD Başkanı olan Prof. Dr Aysel Çelikel ve tüm konuşmacılar tarafından dile getirildi.

Konuşmaları dinlerken Prof Saylan’ı bir kez daha, bin kez daha sevgi ve saygıyla, rahmetle andım.

Hizmetleri asla unutulmayacak bu büyük kadınla gurur duydum!

DİĞER YENİ YAZILAR