Lider değişimi yolunda!

PKK’nın yaptığı katliamlar bitmiyor ve HDP’liler Osman Baydemir örneğinde görüldüğü gibi ülkeye yaydıkları saldırıları “Türkiye’yi bölmek, ayrı bir devlet kurmak için yaptıklarını” artık açıkça söylemekten çekinmiyorlar.

Cuma günü Hakkari Çukurca’da Çiğli Üs Bölgesi’nde terör örgütü ile çatışmada 6 askerimiz şehit oldu, 8 askerimiz yaralandı.

Yardım için giden Kobra helikoptere “kim bilir hangi ülkenin desteğiyle elde ettikleri” uçaksavarlarla ateş etmiş olmalılar ki helikopterin düşmesiyle (büyük ihtimalle vurularak düşürülmesiyle) 2 şehit daha verildiğini öğrendik.

Suriye uyruklu

Dün Şanlıurfa Viranşehir’de polis “şehir merkezinde eş zamanlı eylemlerin hazırlığında olan” bir canlı bomba yakaladı, çıkan çatışmada 4’ü ölü ele geçirildi.

Terör örgütü mensupları “Suriye uyruklu” imiş.

Görüldüğü gibi çözüm sürecinde ülke içinde terörist sayısını kat kat arttıran, ordular kurup açıkça eğitim verdiren PKK’ya “Suriye’den gelen PYDliler” de eklendi.

PKK’nın daha önce PYD’yi kendilerine destek vermeye çağırdığı da duyulmuştu.

Haberin Devamı

Sormaktan yorulmayacağız;

Çok sayıda güvenlik görevlimizi şehit eden bu Suriye uyruklu PKK’lılar ve tonlarca bomba ve silah ülkeye nasıl giriyor? Sınırlar hala yeterince kontrollü değil mi?

Bazılarının “mülteci olarak girdiği” haberlerde yer aldığına göre bu şekilde kaç terörist Türkiye’de eylem yapma imkanına sahip?

Bu sorular cevaplanmalıdır.

Kurultay geliyor

Ankara 2. İcra Mahkemesi MHP’li muhaliflerin “olağanüstü kurultayın engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti.

MHP’de genel başkan adayı olduğunu açıklayan isimler kurultayın 15 Mayıs’ta yapılacağını açıkladılar.

Bu çekişmenin artık bitmesi, istifalara, teşkilat feshetmelere, karşılıklı hakaretlerle partinin yıpranmasına varan karmaşanın “Kurultay’dan çıkacak sonuca saygı” ile sonlanması gerekiyor.

CHP’de de Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve onu destekleyen milletvekilleri Balıkesir’de düzenleyecekleri mitingle, MHP’li muhaliflerin yaptığı gibi “seçimli olağanüstü kurultay” talebiyle ortaya çıkıyor.

Demokrasiyi sağlamak!

Haberin Devamı

Eski CHP Milletvekili Şahin Mengü’nün başını çektiği bir başka grup ise yurt genelinde “kurultay çağrısı” yapmak için harekete geçti.

Seçimlerde üst üste başarı gösteremeyen liderlerin İngiltere seçimlerinde “başarı gösteremeyen 3 muhalefet partisinin liderinin yaptığı gibi” istifa etmesi geleneği olsaydı, bunlara gerek kalmayacaktı.

Burada önemli olan, “daha demokratik kurultay istiyoruz” diye ortaya çıkan muhaliflerin “bundan önceki kurultaylardan daha demokratik” bir kurultay yapma başarısını göstermesidir.

Tek genel başkan adayı ile kurultay yapılıyor, “parti içinden ve dışından” başka hiç kimse aday olmuyorsa o partide bir sorun var demektir.

Demokrasiden söz edebilmek için “isteyen ve şartlara sahip, delegeden oy alma ihtimali olan herkes, milletvekili olsa da olmasa da” aday olabilmelidir.

Milletvekillerini de halk seçmelidir. Genel başkanların milletvekili seçtiği ülkede zaten demokrasi, özgür milli irade yok demektir.

DİĞER YENİ YAZILAR