Meclis ortaya çıkmalı!

Artık parlamentoda yapılan konuşmaları değil, parti liderlerinin ve Hükümet üyelerinin toplantılarda veya başka ülkeleri ziyaretlerinde yaptıkları konuşmaları dinliyoruz.

Örneğin Başbakan ziyaret etmekte olduğu Suudi Arabistan’da, ana muhalefet partisi CHP’nin lideri Almanya’da konuşuyor.

Oysa Türkiye’nin karşısındaki çok boyutlu ulusal ve uluslar arası sorunlar böyle konuşmalarla aşılacak boyutu çoktan aşmış durumda.

Meclis en kısa zamanda toplanmalı ve ülke sorunlarını görüşmelidir. İngiltere’nin sadece “IŞİD’e karşı oluşan koalisyona hava desteği verip vermeme konusunda koca bir gün bütün partileriyle tartıştığı”nı fotoğraflarıyla, video görüntüleriyle izledik.

Türkiye neden parlamentosunu dışlamış durumda anlamak mümkün değil.

Suudi Arabistan’la…

Çözülmeyen ya da anlaşılmayan ve toplumun da anlaması gereken çok sorun var.

Örneğin Esad “Rusya ve PYD ile birlikte Türkiye için tehdit oluşturan adımları” sürdürürken Başbakan Davutoğlu da hala Suriye rejimini tek başımıza karşımıza alan konuşmaları sürdürüyor.

Haberin Devamı

Rusya sınır ihlallerine devam ediyor, biz “sert tepki” vermeye, “Rusya’yı uyarıyoruz” demeye devam ediyoruz. Bunun sonu yoktur.

Davutoğlu Suudi Arabistan’da “Suriye’de hem katliam yapan rejim, hem de barbarca cinayetler işleyen DEAŞ aynı ölçüde suçludur. Biz Türkiye olarak Suudi Arabistan’la birlikte ‘Suriye ılımlı muhalefetine’ vereceğimiz desteği sürdüreceğiz” açıklaması yaptı.

Esad ne yapar?

Rusya’nın zaten Suriye’de Esad’a destek vermesinin nedeni “ılımlı ya da değil” ona muhalif olan tüm grupları etkisiz kılmaktır.

Bunun yanında Türkiye’nin aleyhine olan bir yayılmayı PYD’ye sağlamak için de işbirliği yaptıkları, aynı işbirliğine AB ülkelerinin ve ABD’nin de dahil olduğunu biliyoruz.

Rusya’nın muhaliflerin bulunduğu merkezleri de bombaladığını biliyoruz.

ABD ve diğer ülkelerin en az birkaç yıl daha “Esad’ın iktidarda kalmasını, seçimlere yeniden girmesini” destekledikleri de artık ortada. Bunlar bilinirken biz neden hala “Esad da IŞİD kadar düşmanımız” havasındayız ve bu hava nelere mal olur düşünmek gerekiyor.

Haberin Devamı

“Siz benim iç işlerime müdahale ederseniz, ben de PKK ‘ya destek veririm” demiş olan Esad bugüne kadar söylediğini uyguladı.

Abd’nin çelişkisi

PKK- PYD’ye zaten arka çıkarak Suriye Kürdistan’ını kurdurdukları ve sınırımız boyunca ilerledikleri görülmüyor mu?

Neden “Kürdistan’ı destekleyen Suudi Arabistan’la işbirliği” içindeyiz? Aynı Suudi Arabistan Suriye Kürdistanı’nı desteklemeyecek mi? Bunlar Türkiye ve dış politikası için ne anlam taşıyor?

Bu arada ABD Başkonsolosu’nun da içinde olduğu bir AB heyeti Erbil’e gitti ve “Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız. Şu aşamada ‘bağımsızlık referandumunu’ desteklemiyoruz” açıklaması yaptılar.

Bir gün sonra ABD Başkanı Obama’nın uluslar arası IŞİD’le mücadele koalisyonu özel temsilcisi Mc Gurk Kobani’ye gidip PYD ile görüştü ve “Irak Kürdistanı’nın karlı dağlarında” diye twit yazdı.

IŞİD bahanesiyle Ortadoğu’da oynanan oyunu ve bu çelişkileri görmek, Meclis’te masaya yatırmak ülke yararınadır, yapılmalıdır!

DİĞER YENİ YAZILAR