Sorunlar çığ gibi!

Pazar günü moral bozmayı hiç kimse istemez ama ne yazık ki gündem hiç de iç açıcı bir şekilde seyretmiyor.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet’in her biri ayrı bir tartışma konusu olan anlamsız fetvalarından sonra “IŞİD terör örgütünü meşrulaştıran” açıklamasıyla haklı ve büyük bir tepki topladı.

Türk Hükümeti’nin “yok etmek üzere diğer ülkelerle işbirliği yaptığı”, kanlı eylemleriyle dünyayı ayağa kaldıran IŞİD’i “1960-70’li yılların sol hareketine benzetmesi” olacak şey değildir.

Bir devlet kurumu olan ve çok büyük bir bütçeyle çalışan Diyanet İşleri’nin başındaki kişi böyle bir açıklama yapamaz. Dini işlere baktığı için büyük kesimlerin açıklamalarından etkilendiği bir kurumun böyle büyük bir yanlışı kabul edilemez.

Bu yanlışı sadece “solcular” değil, tüm insanlık reddeder.

Yaptırım nerede?

Diyanet bu ciddi sorumsuzlukları arka arkaya yapıyor ve hiçbir yaptırım uygulandığı da görülmüyor.

Hükümet bu kez müdahale etmek ve bu kabul edilemez açıklamanın yaptırımını topluma göstermek zorundadır.

Haberin Devamı

Bu yapılmadığı takdirde, bir yandan “dünyanın en azılı terör örgütü” olduğu görüşüne katılırken diğer tarafta dünyaya karşı da “bu örgütün eylemlerini meşrulaştırma” girişimine devlet de ortak olmuş görüntüsü doğacaktır.

39 Kayıp daha…

Cuma günü hep aynı yerde; Didim’de kısa aralıklarla yaşanan mülteci botu facialarındaki can kayıplarını ve bu kayıpların önlenmesinin zorluğunu yazmıştım.

Dün Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden yola çıkan bir bot daha battı ve tam 39 kişi hayatını kaybetti.

Bu botlar Yunanistan sularına geçmeyi başarırlarsa “AB’nin baskılarıyla” Yunan Sahil Güvenliği botları geri kovalıyor ve dönüş yolunda batıyorlar.

Mülteciler Yunanistan’a ayak basacak olurlarsa “bıçaklı saldırıya uğrayıp” ya ölüyor veya yaralanıyorlar.

Bunu Türkiye’nin değil, AB’nin sorunu yapma, onlara “bu can kayıplarına göz yumulamaz, bir çözüm üretmek lazım” deme zamanı hala gelmedi mi?

Kaç yüz kişinin ölmesini bekleyeceğiz? AB ülkeleri gibi “yeter ki bu ülkeler korunsunlar, ölenlerin önemi yok” mu diyeceğiz?

Haberin Devamı

Verebilecekleri bile belli olmayan 3 milyar dolar giden canları geri getirecek mi?

Pkk’ya silah yağıyor

13 yıl Hükümet’in 2’inci adamı durumunda olan Bülent Arınç, zihni mi açıldı vicdanı mı harekete geçti bilemeyiz, koltuğundan uzaklaşınca gerçekleri açık açık konuşmaya başladı. Cumhurbaşkanı’nın Dolmabahçe mutabakatından haberdar olduğunu söylediği televizyon konuşmasında “acilen çözüm sürecine dönülmeli” dedi.

Dün yine Diyarbakır Sur’daki çatışmalarda 1 askerimiz şehit oldu, 4 asker yaralandı. Biz “bitti, bitecek” derken PKK evlere, yollara uzaktan kumandalı elektronik patlayıcılar yerleştirerek güvenlik güçlerini şehit ediyor.

ABD, Rusya ve AB’nin “IŞİD’e karşı PYD’ye veriyoruz” diye yağdırdığı binlerce silah, bomba PKK tarafından kullanılıyor. Son olarak Çekoslovakya ile Hollanda silah ve hava desteği vereceklerini açıkladılar.

Batı ülkelerinin bu politikasına karşı nasıl bir çözüm üretmek gerektiğini de Hükümet (aslında Meclis) acilen bulmak zorundadır!

DİĞER YENİ YAZILAR