Haydi durdurun 48 saatte!

Dün Meclis CHP’nin talebi üzerine olağanüstü toplandı. Normal olarak dünyanın en tehlikeli terör örgütlerinin saldırısı altında, bir haftada onlarca vatandaşının hayatını kaybettiği bir ülkede sakin olarak kararlar alınması beklenirdi.

Maalesef son zamanlarda “normal” kavramını yitirdiğimiz için öyle olmadı, kavga, kıyamet, sürekli sataşmalarla süren bir toplantı izledik.

Doğal olarak bütün partilerin, seçimden sonra nedense birden yoğun olarak ortaya çıkan PKK ve IŞİD terör saldırılarının nedenini araştırmak, böylece devamını önlemek üzere bir “Meclis Araştırma Komisyonu”nun kurulmasını istemeleri gerekirdi, bu da olmadı. Öneri “nasıl ve kimlerin oyuyla” reddedildi yakında anlaşılacaktır.

Bağımsız Devlet…

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasında “2013 yılında PKK’nın silahlı unsurlarının ülke dışına çıkarılması söylenmişti. Silahlar bırakılacak, siyaset ve fikirler konuşulacak dendi, örgüt şiddet eylemlerini sürdürdü…7 Haziran’dan bu yana kanunsuz eylemler yapıldı” dedi.

HDP’lilerin “bağımsız devlet kurma” ifadeleri kullandığını vurguladı. Oysa bunların hiçbiri yeni olaylar değil. PKK’nın silahlı militanlarının ülkeyi terk etmediği hatta açıktan açığa “silahlı birliklere eğitim yaptırıldığı” medyada defalarca fotoğraflarıyla yer aldı.

Haberin Devamı

Çözüm sürecinin devam ettiği bildirilirken o kanunsuz eylemler devam ediyordu ve özerk bölge, sonunda bağımsız devlet , 4 parçalı Kürdistan söylemleri zaman zaman tekrarlanıyordu.

Uluslararası meşruiyet!

PKK’nın çözüm sürecinde güçlendiği ve Kobani’de IŞİD’e karşı savaş nedeniyle de PYD-YPG’nin yanında uluslar arası meşruiyet kazandığı bugün Batı medyasındaki tüm haber ve yorumlarda rahatça görülmektedir.

“PYD’nin IŞİD’den daha tehlikeli” olduğunu söylerken aynı zamanda PYD’ye yardım için peşmerge güçlerini ülkeden geçirmek nasıl izah edilecek? Sınırlarımızda büyük tehlike oluşturan ve bugün ülke içinde yeni bir büyük terör tehlikesi olarak karşımıza dikilen IŞİD konusunda doğru politika izlediğimizi söyleyebilir miyiz?

Başbakan Davutoğlu “Biz Suriye politikamızda ani bir dönüş yapmadık. IŞİD 32 vatandaşımızı öldürdü, sınırımızda bu örgütten kurtulmak zorunluluk haline geldi” diyor.

Haberin Devamı

Sünni, Şii, Ezidi demeden, çocuklar dahil bir günde binlerce kişiyi kılıçtan geçiren bir örgütün ülkeye girmemesi için gerekli önlemler de çok önceden zorunlu iken binlercesinin girmesini, Ankara’da bile faaliyet göstermesini nasıl açıklayacağız?

Türkiye her şeyden önce dış politikasını Sünni mezhepçilik anlayışından derhal uzaklaştırmalı, IŞİD ile eşzamanlı olarak PKK terörünü çözmelidir.

Tek bir hayat!

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir dün Meclis’teki konuşmasında “HDP olarak bu toplantıya dahilimiz bir daha asla bu ülkede ‘tek bir insanımızın’ hayatını çatışma ortamında yitirmemesi çabası olacaktır. Gelin HDP olarak “Savaş kimden gelirse gelsin hep birlikte izin vermeyeceğiz diyelim. Bu Meclis evet derse terör 48 saatte durur” dedi.

Meclis’in terör, çatışma istemediği açıktır, HDP bu sözlerle ne kastediyorsa derhal harekete geçerek kendisi “izin vermeyeceğiz” demelidir.

Haberin Devamı

Seçmenine ve emanet oylara bunu borçludur!

DİĞER YENİ YAZILAR