Savaş hazırlığı!

Suriye politikasında yapılan yanlışlar nedeniyle gelinen noktada “tampon bölge oluşturulmasına” başta ABD olmak üzere hiçbir ülkeden destek gelmemesine rağmen ordunun sınırda savaş hazırlığında olduğu görülüyor. TSK böyle bir müdahalenin yanlış olacağını yeterince ortaya koydu, Dışişleri Bakanlığı “uluslar arası destek olmadan operasyona kalkışmak yanlıştır” dedi.

ABD’nin PYD’ye desteği ve Ortadoğu planları biliniyor.

Bu durumda hala askerimizi ve ülkeyi büyük bir tehlikeye atmanın anlamı var mıdır?

Ayrıca, bir gün “Esad PYD ile IŞİD’e karşı mücadele için anlaştı” haberleri çıkarken ertesi gün “Esad IŞİD’le anlaştı” haberi duyuluyor. Ortada bu örgütlerle Barzani ve ABD açısından dikkat çekici bir tablo var.

Sınırın Türkiye tarafında ise PKK’nın eski terörüne döndüğü görülüyor. Türkiye dikkatle düşünerek adım atmazsa bu birleşik sorun ülkeyi Suriye-Irak kaosuna ortak edecek ve geleceği karartacak bir kördüğüme dönüşebilir.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz 2011’de PKK saldırısı sonucu 13 askerimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak hakkında “ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 4 komutan beraat etmiş.

Haberin Devamı

Halüsinasyon görüyor

Kararın gerekçesi; “O gün operasyona giden birliğin intikal sırasında bile yorgunluktan uyuklaması”… Bu nedenle komutanların sorumluluğu olmadığına karar veriliyor.

Oysa 1. Bölük Komutanı Üsteğmen M. Emin Karagöz “yorgun olan bölüğün operasyona gönderilmemesi için Alay Komutanı’nı uyardıklarını ama komutanın bu uyarıyı dinlemediğini” söylüyor.

Aynı şekilde 2. Bölük Komutanı Necmettin Erdoğan “Havanın çok sıcak, bölüğün ise yürüyemeyecek kadar bitkin, uykusuz olduğunu,askerlerin halüsinasyon görmeye başladığını ve hatta ‘kalk emri’ verildiğinde uyamadığını, bunu Komutan’a bildirdiklerini ama onun dinlemediğini” anlatıyor.

Çelik yelek yok!

Üstelik milyarlarca liranın Suriyeli mültecilere döküldüğü ülkemizde askerin çoğuna verecek “çelik yelek” yok, silahlar tutukluk yapıyor, yani yıllardır her saldırıda tartışılan ihmaller devam ediyor.

Haberin Devamı

Dinlenmiş timler gelmesine rağmen onlar yerine yorgun askerleri göndererek 13 askerin kaybına neden olan Alay Komutanı Albay Mehmet Murat Toprak ve Tabur Komutanı Binbaşı Milbay Şahin acaba nasıl beraat edebildiler?

Gencecik askerlerini düşüncesizce tehlikeye atan komutanları duymak vicdanları yaralamıştır, bu yargılamanın tekrarlanması gerektiği gibi cezası da toplum vicdanını rahatlatmalıdır.

Acaba HDP ve Öcalan ne zaman silah bırakma konusuna dönecekler, Hükümet ve Meclis bunu neden sormuyor, merak konusudur!

DİĞER YENİ YAZILAR