Altılı çete nerede?

Seçime kalan günler azalırken Başbakan’ın söz ettiği “çete” sayısı artıyor.

Önceleri kendilerine karşı CHP-MHP ve HDP’nin, yani Meclis’teki tüm muhalefetin “birlikte çalıştığını” söylüyordu. Bir ara CHP ile HDP’yi yan yana koydu. Sonra “CHP-MHP-HDP birlikte, arkalarında da Cemaat var” dedi.

Rüyada görseniz inanılmayacak bir birlikteliği bile dile getirdi; “MHP ve HDP paslaşarak birbirlerini destekliyorlar”… Bunlar da yetmemiş olacak ki en son teorisi “Üç muhalefet partisi, Cemaat, PKK ve DHKP-C” hepsi birlikte “altılı çete” iktidara karşı!

“Dalton Kardeşler tek başına Red Kit’e karşı” çizgi masalına döndü olay!

Peki ülkenin “Başbakan”ı olarak sadece kanıtlara dayalı konuşması gereken Sayın Davutoğlu’nun kanıtları nerede?

Masaya oturmuyor!

Pazar günü izlediğim haber programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ile birlikte katılmış olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın “Parti kararı olarak HDP’lilerle aynı TV programına çıkmadıklarını” söyledi.

MHP’nin bu tutumu yıllardır bilinmektedir. Aynı anda bir programda bile bulunmama kararı olan bir parti HDP ile nasıl paslaşır, buna kim inanır?

Haberin Devamı

Savcı Kiraz olayı ve daha önce bazı gençlerin öldürülmesi olayları gibi karanlık, nedeni anlaşılmayan ve çözülemeyen vakalarda ortaya çıkıp kaybolan DHKP-C örgütü iki büyük partiyle nasıl yan yana getiriliyor, ilk soru budur.

Cemaat ve HDP!

Bu “altılı çete” suçlaması veya istendiğinde Cemaat ya da terör örgütlerini muhalefet partileriyle birlikte göstermek Başbakan için de partisi için de çok riskli bir yöntemdir.

Zira o zaman seçim propagandası uğruna “bu haksız suçlamaya” hedef olan partiler kanıtlı, belgeli olarak Cemaat ve PKK’nın iktidarla birlikte olduğu teziyle çıkıyorlar.

Geçmişte uzun yıllar Cemaat’i desteklemiş, “Ne istedilerse verdik, bizi arkadan vurdular” demiş, Öcalan’la devleti çözüm masasına oturtmuş, HDP’Lİ Sırrı Süreyya Önder’le Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a Dolmabahçe Sarayı’nda Öcalan’ın şartları üzerine ortak açıklama yaptırmış olan iktidar partisinin önüne bu kanıtları koyuyorlar.

Haberin Devamı

Seçim değişikliği

Seçim yaklaşırken AKP ve HDP kavga görüntüsü içine girdiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu HDP’ye “bölücü” diyor, Efkan Ala “HDP binalarına yapılan ve HDP’lilerin yaralandığı saldırıyı kendilerinin DHKP-C’ye yaptırmış olacağını” söylüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş “AKP’nin seçimde hile yapmak için 3500 kişilik ekip kurduğunu” iddia ediyor. HDP’li Dengir Mir Fırat “DHKP-C, MİT’le çalışır, olayın arkasında AKP var” imasında bulunuyor.

Seçim sürecinden önce her şey güllük gülistanlık, artık çözüme az kaldı denirken günlerdir adeta bir meydan savaşı içindeler.

O arada PKK terör örgütü dün Dağlıca’da olduğu gibi zaman zaman askeri üslere havan toplu saldırılarını sürdürüyor.

Başbakan Davutoğlu seçim sürecinde de “ülkenin ve her vatandaşın başbakanı” olduğunu unutmamalıdır!

DİĞER YENİ YAZILAR