Bu rezaleti durdurun!

Haberin Devamı

Gençlerimiz bu haksızlığın farkına varmaya başladı. Onlara karşı uygulanan hile, ateşle oynamaktır!

Yeni personel alan belediyeler ve birçok kamu kuruluşu, yaş sınırı uyguluyor. Neymiş?.. 27 yaşından gün almamalıymış başvuruda bulunanlar.

Eğer aranan yüksek öğrenim görmüş elemansa, bu şart daha Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapısında adayların yarısını ıskartaya ayırmayacak mı?

İlk ve orta öğretim, o arada dershane, ÖSS, kayıp yıllar, üniversite, erkeklerin askerliği derken KPSS sınavına ulaşabilenlerin çoğu aday niteliğini yaş haddinden kaybediyor.

Sınava girip de kazananlara, başvurdukları kurumların önemli bir kısmı sözlü sınav (mülâkat) uyguluyorlar.

KPSS sınavına girerken yaşı 25 iken mülâkat basamağına 27’sinde ulaşabilenler, o fırsatı bile kullanamıyor, yaş haddinden dolayı kapıdan çeviriyorlar.

Okumuş işsizlerin oranı devamlı yükseliyor. Devlet bu gençleri delikanlılık çağlarında iş talep etmesinler, umutlarını yavaş yavaş yitirsinler, yorulsunlar, kaderlerine razı hale gelsinler diye mi üniversitelerde okutuyor.

Yoksa buna okutmak değil de oyalamak mı dememiz gerekiyor?

Nüfus kontrolünü dini tutuculuk nedeniyle reddederek halka inadına “Allah ne verdiyse çoğalın” çağrısı yapan sorumlusuzluk böyle bir hileden medet umabilir ama toplumsal vicdanı kandıramaz.

Hangi demokratik toplum, kamu kuruluşlarının 27 yaşından büyük vatandaşlarına kapatılmasını kabul edebilir?

O zaman 27 yaşını geçenleri askere de almayın!

Belediye başkanı, milletvekili, bakan da yapmayın!

Danıştay eylül ayında bu uygulamayı hukuka aykırı bulup iptal etmişti.

Ama rezalet sürüyor.

Galiba iktidarın yalnız yargı ile değil, hakla, hukukla da sorunu var!

*****


5 Kasım

Önümüzdeki dört kritik günün neler getireceğini tahmin edebiliriz.

Washington’dan dün gelen haberler Rice’ın tatmin edici bir paket getirmeyeceği gibi Başbakan Erdoğan’ı Beyaz Saray’da büyük hediye paketlerinin beklemediğini de gösteriyor.

Buna rağmen Bush yönetimi kamuoyu baskısını hesap ederek AKP hükümetine bir kanal açmıştır.

Pentagon sözcüsü dün “Türklere PKK ile savaş çabalarında bol bol istihbarat vererek yardımcı oluyoruz” dedi. Dışişleri sözcüsü de Türkiye’nin tek başına kara operasyonu yapmasına ABD hükümetinin karşı olduğunu tekrarladı.

Bu iki bilgi, Erdoğan’ın 5 Kasım’da Bush’tan ne dinleyeceğinin ipuçlarını veriyor. Başkan Bush “Bizim sağlayacağımız istihbaratla nokta hedeflerine hava harekâtları düzenleyerek terör örgütü üstünde baskı kurun, sonuç alınamadığı takdirde yeni çareler arayalım” diyecektir.

Bazıları “aspirin tedavisi” diye itiraz edebilir ama bu imkânı etkili kullanmanın önemini küçümsememek lâzım.

Yeter ki samimi olsunlar, doğru bilgileri versinler!

DİĞER YENİ YAZILAR