Elinde kılıç, FETÖ’cü avında!

Dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının öneminden” söz ettiği ve üzerinde durulması gereken bir konuşma yaptı.

“Hukuk devletinin olmazsa olmaz şartı ‘yargı bağımsızlığıdır’.

Yargıyı esas bağımsız ve tarafsız kılan şey ‘yargı görevini yapanların bağımsız ve tarafsız davranıp adil karar vermeleri’dir.

Şimdi herkes eline kılıcı almış, şu FETÖ’cü, bu FETÖ’cü diye ahkam kesiyor. Türkiye’nin bu çarpıklıktan çıkması lazım”.

Yargıya güveni var mı?

Bu olayların hemen hemen aynısını yakın geçmişte, sonradan “FETÖ kumpası” olduğu söylenen Ergenekon-Balyoz davaları sürecinde yaşadık.

Bu olaylar yaşanmadan önce “Konu yargıya intikal etmiş, kararı beklemek ve saygı duymak lazım” sözü bir anlam ifade ederken, kumpası yapanların FETÖ’ye mensup Emniyet ve yargı görevlileri olduğu ortaya çıkınca, binlerce savcı-hakim açığa alınıp yüzlercesi tutuklanınca bu sözün bir anlamı kalmadı.

Adalet Bakanı Bozdağ bile hakim ve savcılara “Karşınızdaki kişilerin siyasi görüşü, inancı ne olursa olsun bu sizi etkilememeli. Bağımsız ve tarafsız davranıp adil karar vermelisiniz” diyorsa diğer vatandaşların yargıya güven duyması mümkün müdür? Eğer yargıya tam güveni olsa böyle bir açıklamaya gerek duyar mıydı acaba?

Haberin Devamı

Komisyon raporu

15 Temmuz FETÖ darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Komisyonu Başkanı Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek “darbe girişimi raporunu” açıkladı.

Bu rapor, 15 Temmuz’un iki kilit isminin; Genelkurmay BaşkanıAkar ile MİT Müsteşarı Fidan’ın ifadeleri olmadan hazırlandı ki Petek “Genelkurmay Başkanı’ndan sorulara yanıt alamadıklarını” belirtiyor.

Raporda dikkat çeken noktalardan biri “Örgütün siyasi ayağı” için “Örgüt dönemsel olarak iktidarda bulunan partilere yakın davranıp devlete sızmak için siyaseti seçmiş” tespiti ki bu zaten ortada.

Darbe girişimine yol açan örgütlenmenin tam olarak hangi yıllarda ve kimler aracılığıyla mümkün kılındığı, kimlerin Gülen’i ve Cemaatini koruduğu, irtibatta olduğu ile ilgili net bilgi yok.

Diğer nokta; 1967 yılında Gülen’in CHP’ye 5000 TL bağışta bulunduğu”…

Haberin Devamı

Sözcü’ye tutuklama kararı

Raporun geneline bakınca öyle bir hava çıkıyor ki, her şey yıllarca önce olup bitmiş, 2016’da yapılan darbe girişiminde, 2000’li yıllarda hemen hiç TSK, Emniyet, siyaset rolü olmamış.

O zaman neden hala belediyelerden, Emniyet’ten, yargıdan binlerce FETÖ’cü çıkıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu “Gülen’in CHP’ye 1967’de bağış yaptığını gösteren makbuzun sahte olduğunu” açıklayarak kınama yaptı.

Dikkat çeken önemli noktalardan biri de Meclis Komisyonu’nun 600 sayfalık raporunun “medya ile ilgili” kısmında SÖZCÜ gazetesiyle ilgili tek bir suçlayıcı cümlenin olmaması.

Buna rağmen ve FETÖ ile yakın ilişkileri açıkça bilinen kişiler “tanık” olurken, gözaltına alınmış olan SÖZCÜ’nün 3 gazetecisine “tutuklama” kararı çıktı.

Adalet Bakanı “bağımsız ve tarafsız yargı” uyarısında gerçekten haklı, toplumun yargıya güveni artık çok zor!

DİĞER YENİ YAZILAR