Yüz karası!

Türkiye’nin düşmanları yıkıcı bir darbe vurmak için daha kritik bir an bulamazlardı. Bölücü terörle ve Kuzey Irak’taki gelişmelerle ilgili olarak kafamız karışmış, başımız dertte

Haberin Devamı

Türkiye’nin düşmanları yıkıcı bir darbe vurmak için daha kritik bir an bulamazlardı.

Bölücü terörle ve Kuzey Irak’taki gelişmelerle ilgili olarak kafamız karışmış, başımız dertte.

Ermeni diasporasının giriştiği çembere alma hareketi sıkışıyor.

Ve Türkiye, yakaladığı siyasi ve ekonomik istikrarı bozmadan aşmak zorunda olduğu iki önemli seçimin arifesinde bulunuyor.

Derken ülkemizdeki Ermeni vatandaşlara hitap eden Agos gazetesinin yayın yönetmeni ve başyazarı Hrant Dink dün katlediliyor!

O uğursuz kurşunlar Türkiye’ye sıkılmıştır.

Türkiye’ye bu kritik tarihsel geçitte daha alçakça bir düşmanlık, geleceğine daha haince bir sabotaj yapılamazdı.

Biz Ermeni diasporasının atalarımıza yönelttiği iftiraların önünü kesmeye uğraşırken bu cinayet, soykırım yasalarını ele almak üzere olan yabancı ülkelerin meclislerini etkileyecektir.

Nasıl korunmaz?

Dink’i hedef alanlar, tetikçiyi bulup gönderenler ve bu suikaste maşalık yapan yaratık, Türkiye’ye ASALA terör örgütünden daha büyük zarar vermiştir.

Bu uğursuz komploda rol alan Türk varsa o sefiller, bu ülkenin hedef olabileceği en adi vatan ihaneti suçunu işlemişlerdir.

Hrant Dink, Türk vatandaşı olmaktan onur duyan, diasporanın aşırılıklarına da karşı durabilen hatta Fransa’da Ermeni soykırımının inkârını suç sayan yasaya tepki gösteren biriydi.

Onun varlığı ve ifade özgürlüğü için verdiği mücadele, Türkiye’nin hedef olduğu suçlamalar karşısındaki savunmasının en inandırıcı kanıtı idi.

Şimdi o yok ve uğradığı meşum saldırı, bu ülkenin çabalarını umutlarını sabote etmek yolunda kullanılacaktır.

Bu kanlı komployu tezgâhlayanların oyununa gelmemeliyiz. Ama Hrant Dink’in, toplumun huzurunu dinamitlemek niyetinde olanlar için çok cazip bir hedef olacağını bile bile niçin korunmadığını sormaktan da vazgeçemeyiz.

Utanç verici...

“Koruma istemedi” diyorlar. Can güvenlikleri, ülkenin güvenliği ile yakın ilişkili hale gelen insanların korunması için talep mi gerekir?

Türkiye’nin yarım yüzyılda yaşadığı dört terör dönemi devlet yönetimine ülke huzurunun halk düşmanlarının merhametine terkedilemeyeceğini öğretmedi mi?

Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin kolayca tetikçi bulabilmeleri ve amaçlarına ulaşabilmeleri yüzkarasıdır!

“Karanlık eller” edebiyatından bıktık artık. Ülkemizi, her türlü düşmanlığın ve ihanetin av sahası olmaktan kurtaracak şartlardan biri, hatta ilki bu suikastin tetiğini çekeninden planlayan beyne kadar tüm suçlularının yakalanmasıdır.

Geçmişte siyasetçilerin verdikleri namus sözleri tutulamadı.

Bu defa tutulması için ne mümkünse yapılsın.

Üzüldüğümüzle kalalım.

Utanç altında ezilmeyelim!

DİĞER YENİ YAZILAR