Suriye ve Irak’ta gizli ilişkiler!

Verilen haberlere göre Başkan Trump “bölgenin DEAŞ’tan (IŞİD’den) temizlenmesi için CIA ve ekibine bir plan yapmaları” talimatını vermiş, CIA Başkanı bu çerçevede temaslar yapıyor.

“Rakka operasyonunun birlikte yapılmasını” da Ankara, CIA Başkanı’nın ziyaretinde açık şekilde teklif etmiş.

Bu arada tabii operasyona PYD-PKK’nın katılmaması talebi, Türkiye’nin bu terör örgütlerine karşı tavrı CİA Başkanı’na bir kez daha söylenmiş.

İyi ama ABD ve CIA de, bütün Batı ülkeleri ve medyaları da bu durumu zaten biliyorlar.

ABD hala bir yandan “Rakka operasyonu Türkiye ile birlikte yapılabilir” derken aynı konuşmalarda arkadan “Biz PYD-PKK-YPG’yi daha fazla silahlandıracağız” açıklaması geliyor.

O silahlarla TSK’yı vuruyorlar

Onların zırhlı tanklar, ağır silahlarla donattıkları PYD-PKK-YPG ise o silahları TSK’ya karşı kullanıyor.

Şimdiden o silah ve tanklarla “TSK’nın oraya da gireceği” açıklanan Menbiç’te askerlerimize karşı her türlü önlemi alıyor, hendekler kazıyorlar.

Pazartesi günü “TSK’nın El Bab merkezine batıdan ve güneyden girerek bazı bölgeleri, mahalleleri ele geçirdiği” haberini duyduk.

Haberin Devamı

Bu arada El Bab’da verdiğimiz şehitlerin sayısı her geçen gün artıyor, ÖSO, PYD-PKK veya askerlerimizi bombalayan Rusya aynı sayıda şehit veriyor mu acaba?

Bizim Suriye’ye girmemizin asıl nedeni alınan bölgelere PYD-PKK’nın yerleşmesini, Kürt koridorunu önlemek. Olası güvenli bölgeye buraları da dahil etmek.

Aksi takdirde El Bab’a, Rakka’ya kadar inerek DEAŞ denilen katliamcı örgüte operasyon yapmak için neden biz seferber olalım, çok sayıda şehit verelim de bu görev ABD ile koalisyon ülkelerinin veya (kendi memleketinde) Esad ile Suriye ordusunun ve onlara her desteği veren Rusya’nın olmasın?

Çok önemli açıklama

Baştan beri Suriye ve Irak’ta Barzani’nin de dahil olduğu, ABD-koalisyon ülkeleri ve İsrail ile birlikte çalıştığı, toplu bir bölge projesinin yürürlükte olduğunu söylemekteyim.

Birkaç gün önce, ABD’de yayınlanan “The Nation” dergisinin Pulitzer ödüllü, Ortadoğu uzmanı büro şefi Roy Gutman (özellikle Türkiye için) çok önemli ve yorumlarımı teyit edecek bir yazı yazdı.

Haberin Devamı

“ABD’nin iddiasının aksine PYD’nin doğrudan Kandil tarafından yönetildiğini…

PYD-PKK’nın terör örgütü olduğunu ve Suriye iç savaşının başladığı 2011’den sonra rejim tarafından desteklendiğini… (Suriye sınırımız boyunca PYD’ye verilen iller, ilan edilen özerk kantonlar…)

PYD-PKK’nın DEAŞ ile işbirliği yaptığını, DEAŞ’ın Tel Abyad’dan başlayarak birçok ili-ilçeyi savaşmadan PYD’ye bıraktığını…

Esad’ın PKK’ya “Sizi biz kurduk, şimdi bizim için bir şeyler yapma sırası sizde” dediğini anlatıyor.

Bu durumda… Esad ve PYD, Rusya ve ABD’nin, Barzani ile de yakın görüşmelerde olan AB ülkelerinin, El Bab’ı, Menbiç’i veya Rakka’yı Türkiye’nin istediği bir bölge yaratması için ona bırakacakları düşünülebilir mi?

Suriye politikası hep çok aceleye getirildi ve hatalar oldu, hiç değilse daha fazla şehit vermemek için bundan sonra iyi düşünelim!

DİĞER YENİ YAZILAR