Yunanistan krizi, 15 Temmuz, Merkel!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar 21 yıl sonra Yunanistan’la bir kez daha kriz yaratabilecek olan Kardak kayalıkları civarında inceleme yaptı biliyorsunuz.

Bunun “Yunanistan’a gözdağı vermek olduğu” şeklinde haberler çıktı ama AB üyesi olan Yunanistan’ın bunları pek umursadığı yok. Kardak incelemesinin ardından “Limanda fotoğraf çeken” bir Türk gemiciyi “casuslukla suçlayarak” gözaltına aldı.

Akar’ın Kardak kayalıkları incelemesinden önce “Yunanlılar, Türk karasularında olan, Türk toprağı olan, stratejik öneme haiz 16 Türk adasını işgal ettiklerinde ve bayrak diktiklerinde” tepki gösterilmesi gerektiği toplumda tartışılıyor.

Hep FETÖ’cüler

Bunun yanında Hulusi Akar’ın 15 Temmuz’da TSK içindeki FETÖ’cü grubun kalkışmasından sonra “Genelkurmay Özel Kalemi’inde görevli Kurmay Yarbay Nail Bülbül’ün ve yine Kurmay Yarbay olan eşi Bilgehan Bülbül’ün FETÖ’cü çıkması” olayı da dikkat çekici.

15 Temmuz sonrası gözaltına alınmış ve serbest bırakılmış. Nail Bülbül, Fırat Kalkanı operasyonunda filo komutanı olmuş. Sonra itirafçı bir “sivil imam” onun ve eşinin kendisine bağlı FETÖ’cüler olduğunu bildirmiş.

Haberin Devamı

Darbe girişimi gecesi “yaveri Yarbay Levent Türkkan tarafından rehin alındığını” savcılık ifadesinde belirten Akar’ın Türkkan yerine atadığı kişinin de “FETÖ’cü çıkması” ciddi bir kötü tesadüf müdür, yoksa TSK’da hala bilinmeyen FETÖ’cüler önemli konumlara mı çıkarılmaktadır?

15 Temmuz ve El Bab

Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel ise “TSK içinde Cemaat’in en önemli isimlerinden” olduğu sonradan ortaya çıkan Muharrem Köse’nin de Hulusi Akar tarafından “adli müşavir” yapıldığını açıkladı.

Bunlar o dönemi iyi bilen, yaşayan ve yıllarca Balyoz kumpası mağduru olarak tutuklu kalan subaylar tarafından da kitaplarında anlatıldı.

Kısacası Hulusi Akar’ın yalnızca 15 Temmuz darbe girişimi öğleden sonra yapılan MİT uyarısından başlayarak o geceyi ve gecikmeyi tümüyle açıklama yükümlülüğü yanında bir de “daha önce TSK’daki gelişmeleri” anlatma yükümlülüğü var.

Bu yükümlülük “başkanlık sistemi” gelse de gelmese de tarihe ve topluma karşı borçtur.

Haberin Devamı

Ayrıca TSK Suriye El Bab’da IŞİD’e karşı savaşırken Genelkurmay Başkanı’nın da bu operasyonlarda yer alması motivasyon, moral açısından çok önemlidir.

Akar, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı gibi El Bab’a gitmeli, eğer TSK katılacaksa Menbiç ve Rakka’da da bulunmalıdır.

Merkel ABD’ye gitmeli

Almanya ve ABD’nin PKK-PYD’ye verdiği zırhlı araçlar kullanılmaya başlandı. Neymiş; “Rakka yakınlarında görülmüşler.”

Bu demektir ki “El Bab, Rakka, Menbiç’te IŞİD’e karşı ve ondan sonra PYD’ye geçmesin diye” savaşan Türk askerinin karşısında ABD-Alman zırhlılarıyla PKK olacak.

Diğer tarafta Merkel Türkiye’ye mülteci yollamaya çalışacak.

BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie “Türkiye 3 milyona yakın mülteci aldı, ABD ise 2011’den bu yana 18 bin” dedi. İki yüzlü politikaları yalnız kendi çıkarlarına işliyor, Merkel Türkiye’ye geleceğine ABD’ye gitmeli ve mültecileri onlar almalı!

DİĞER YENİ YAZILAR